На Вінничині у Гайсинському військовому містечку продовжуються відновлювальні роботи (+фото)

На Вінничині у Гайсинському військовому містечку продовжуються відновлювальні роботи (+фото)

14.02.15 11:12 0 756
12 лютого за участю голови обласної державної адміністрації Анатолія Олійника та начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України Яни Грузинської відбулася чергова робоча нарада з питань відновлення інфраструктури військової частини В-4050, що у місті Гайсин.

Перший етап необхідних заходів, які належало здійснити обласній державній адміністрації, - а це забезпечення теплопостачання для розміщення у містечку першої частини військовослужбовців – успішно пройдений, і 400 бійців вже проживають на території цього об'єкту. Тож нині на часі реалізація ще низки позицій із забезпечення повноцінного функціонування військової частини, особовий склад якої вже наприкінці лютого відчутно поповниться.

У ході зустрічі представник Міністерства оборони України Яна Грузинська та голова облдержадміністрації Анатолій Олійник здійснили обхід будівель, оглянули майновий комплекс військового містечка та поспілкувалися з бійцями, які вже тут проживають.

«Прийнята директива Генерального штабу про відновлення функціонування цієї військової частини, і відбудеться друга робоча нарада по продовженню відновлювальних робіт. Початковий етап – забезпечення тепла для розміщення першої партії військових - ми пройшли. За кошти приватних підприємств закуплено та змонтовано 3 теплогенератори для обігріву однієї з казарм, де вже проживають наші військові. Загальна вартість робіт склала 250 тисяч гривень. Одночасно ми домоглися того, щоб наш 9-й батальйон був у складі 59-ї бригади, яка здійснюватиме функції територіальної оборони. Тож шня робоча нарада має дати поштовх другому етапу заходів для подальшого розміщення особового складу, приведення в належний стан комунікацій та повноцінного запуску цього об'єкту в роботу – від їдальні та укомплектування меблями до водопостачання та водовідведення», - зазначив керівник Вінниччини Анатолій Олійник.

За словами начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України Яни Грузинської, кошторис на проведення необхідних робіт є, але цього ресурсу недостатньо. «Тому ми працюємо спільно з обласною державною адміністрацією, шукаємо спонсорів та вирішуємо, яким чином власними силами провести необхідні роботи, щоб ця військова частина була зразковою», - зауважила Яна Грузинська.

Під час наради учасники зустрічі підсумували, що вже зроблено, визначили першочергові завдання на наступний етап та розглянули можливі шляхи їх реалізації. Водночас обласна державна адміністрація взяла на себе зобов'язання вирішити питання теплозабезпечення ще однієї казарми, аби вже до прибуття наступної частини особового складу приміщення було готове для проживання.

























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Старшокласники до 23 ...

КОМЕНТАРІ