Анатолій Олійник: «Без активності простого селянина українське село не стане заможним» (+фото)

Анатолій Олійник: «Без активності простого селянина українське село не стане заможним» (+фото)

14.02.15 11:42 0 736
Під час наради з керівниками райдержадміністрацій та очільниками департаментів і служб регіону голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник акцентував увагу на необхідності активізації діяльності щодо розвитку сільськогосподарських кооперативів на території Вінниччини.

« ми, як ніколи, розуміємо, що без активності простого селянина наше село не стане заможним. Вертикально інтегровані структури – це дуже добре, але селянин, з тими фінансовими труднощами, які є нині в українському селі, повинен вміти давати собі раду. На моє глибоке переконання, зробити це можна лише шляхом розвитку кооперації», - зазначив очільник Вінниччини Анатолій Олійник. А зважаючи на те, що з 2020 року має вступити в дію заборона на реалізацію молока з приватного сектору, це питання набуває ще більшої актуальності.

Керівник області підкреслив, що вже ПРООН/ЄС виділяє для Вінниччини кошти на створення 4 кооперативів: по заготівлі та переробці м'яса у Крижопільському та Жмеринському районах, з переробки молока у Томашпільському районі, а також кооперативу, що займатиметься сушінням фруктів, на Тиврівщині.

Для наочної демонстрації можливостей кооперативу у вирішенні питань молокозаготівлі, переробки та подальшої реалізації продукції, учасникам наради було запропоновано переглянути сюжет про діяльність кооперативного підприємства «Молочний край» села Панка Сторожинецького району Чернівецької області.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у Гусятині ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ