На Вінниччині визначено перелік земельних ділянок,що пропонуються для реалізації інвестиційних проектів

На Вінниччині визначено перелік земельних ділянок,що пропонуються для реалізації інвестиційних проектів

14.02.15 10:39 0 592
Землевпорядники Вінницької області визначили 58 інвестиційно-привабливих для ведення бізнесу земельних ділянок, права власності або права оренди на які можуть бути запропоновані для продажу на земельних торгах.

Найбільші площі земель пропонується передати інвесторам на конкурентних засадах у Козятинському (130 га), Тиврівському (51 га), Хмільницькому (27,7 га) Липовецькому (25 га), Погребищенському (20,5 га) районах та у м.Вінниця (80,1 га).

Усього, за даними головного управління Держземагентства в області, із земель державної та комунальної власності для реалізації інвестиційних проектів запропоновано 432,6 га земель. Зазначені земельні ділянки призначені для будівництва об'єктів промислового, комерційного та рекреаційного призначення, житлового будівництва, розміщення логістичних центрів, регіональних гуртових ринків сільськогосподарської продукції, об'єктів дорожньої інфраструктури.

З метою постійного контакту та плідної роботи з потенційними інвесторами у напрямку врегулювання проблемних питань, що виникають при реалізації інвестиційних проектів Розпорядженням голови обласної державної адміністрації утворено робочу групу із супроводу інвесторів під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації.

Діяльність такої групи дозволяє у найкоротші терміни розглянути можливість реалізації інвестиційного проекту на території області, його доцільність, визначити соціальний ефект від впровадження такого проекту, надати консультації щодо отримання необхідних дозвільних документів.

Одним з напрямків роботи даної групи є аналіз наявного інвестиційного потенціалу області, зокрема земельних ділянок, що можуть бути запропоновані для реалізації інвестиційних проектів.

Станом на 01.02.2015р. робочій групі для аналізу подано інформацію про 194 перспективних земельних ділянкок для реалізації інвестиційних проектів, з яких 128 типу greenfiеld (вільних від забудови) та 66 типу brownfiеld (ділянки зі спорудами).

Разом з тим, з метою залучення потенційних інвесторів в області діє спеціалізований веб-ресурс – інвестиційний портал Вінниччини – www.vininvest.gov.ua. Інформація про інвестиційний потенціал області, проекти, що пропонуються інвесторам для реалізації, стартові майданчики для реалізації проектів, зокрема вищезгадані вільні земельні ділянки та непрацюючі виробничі потужності, висвітлюється на даному сайті трьома мовами та постійно оновлюється.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ