У Волинській області рятувальники вчили діям в умовах надзвичайних ситуацій учнів ліцею-інтернату (фото,відео)

У Волинській області рятувальники вчили діям в умовах надзвичайних ситуацій учнів ліцею-інтернату (фото,відео)

14.02.15 14:07 0 570
З метою попередження і протидії можливим загрозам життю та здоров’ю учасників навчально-виховного процесу рятувальники проводять роз’яснювальну роботу у всіх навчальних закладах області.

Так, 12 лютого працівники Управління ДСНС України у Волинській області завітали до Волинського ліцею-інтернату. Перед вихованцями закладу виступив заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуацій У ДСНС України у Волинській полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий. Він окреслив школярам статистичну картину надзвичайних ситуацій та подій не тільки на території області, а й усієї держави, зазначивши, що життя і благополуччя кожного значною мірою залежить від суворого дотримання правил безпеки. Також Віктор Володимирович розповів ліцеїстам про порядок дій в умовах надзвичайних ситуацій, терористичних актів, диверсій, мінування та інших небезпек, нагадав правила поводження із вибухонебезпечними матеріалами. Для кращого засвоєння матеріалу дітям продемонстровано відеоролики соціальної реклами ДСНС України «Небезпека виявлення вибухових пристроїв», «Правила безпеки при виявленні сучасного вибухонебезпечного пристрою», «Неправильне поводження з боєприпасами може вартувати життя», «Небезпечні знахідки» та інші.

Від знань перейшли до дій. У рамках даного заходу начальник медичної служби У ДСНС у Волинській області Петро Савчук продемонстрував як правильно надавати першу домедичну допомогу, розповів про види кровотеч, способи їх зупинки. Адже не розгубитися в умовах надзвичайної ситуації – це головна складова виживання. Однак цього потрібно навчити, доступно розповісти, як діяти, пояснити, що важливо усе робити швидко, адже у момент небезпеки ці знання безцінні. Тож після теорії охочі тренувалися на спеціальному манекені проводити найпростіші заходи з порятунку життя потерпілому. Після практичних занять учні ліцею з’ясували, що робити штучне дихання та непрямий масаж серця досить складно.

Подібні «Уроки безпеки» від рятувальників будуть тривати і надалі, оскільки необхідно, щоб діти засвоїли правила поведінки та у випадку потрапляння у нестандартні життєві ситуації змогли застосувати отримані знання та навики.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чоловічий вокальний ...
Наступна новина: рятувальники разом із ...

КОМЕНТАРІ