Житомирські правоохоронці затримали групу заїжджих крадіїв

Житомирські правоохоронці затримали групу заїжджих крадіїв

14.02.15 11:54 0 616
Під час спільного патрулювання на одному із стаціонарних постів на в'їзді до обласного центру працівники ДАІ та спецпідрозділу громадської безпеки зупинили підозрілий автомобіль. У ході огляду у водія та пасажирів вилучили ювелірні вироби та продукти харчування, щойно викрадені з будинків жителів приміського села.

Правоохоронці, котрі забезпечували правопорядок у складі посиленого патрульного наряду, отримали повідомлення від оперативного чергового про те, що кілька годин тому було обікрадено будинки двох жителів с. Довжика. За попередніми даними, зловмисники могли пересуватися на автомобілі «Ауді».

- За деякий час після надходження орієнтування ми помітили транспортний засіб, схожий за описом на розшукуваний, - розповідає інспектор ДПС УДАІ Олег Ленський. – Тож зупинили його з метою перевірки.

Керманич дещо неохоче, та все ж виконав вимогу інспектора, щоправда, намагався від'їхати подалі від міліційного поста. Коли ж правоохоронці розпочали перевірку, водій та три його пасажира стали виявляти хвилювання, а згодом один з них ще й кинувся навтьоки.

- Довелось наздоганяти втікача, - зауважує інспектор роти міліції громадської безпеки спеціального призначення Сергій Жуковський. – Втім, за таких обставин ми одразу викликали на підмогу сусідній наряд міліції.

Під час особистого огляду чоловіків та обстеження автомобіля правоохоронці вилучили ювелірні вироби, продукти харчування та інші речі, які, як з'ясувалось, кілька годин тому були викрадені з будинків жителів Житомирського району. Зловмисники навіть не посоромилися витягнути з чужих холодильників заморожені м'ясо та ковбасу.

Окрім того, номерні знаки на автівці виявилися чужими, а справжні керманич чомусь возив у багажнику. Також в автомобілі правоохоронці виявили і специфічні інструменти. Відтак нині експерти з'ясовують, чи, бува, не ними вони користувалися, аби відтискати вікна та потрапляти до чужих помешкань.

Усіх чотирьох чоловіків було затримано. Вони виявилися жителями Молдови віком від 25 до 54 років. Достовірно пояснити, звідки у них виявлене майно та чим вони займаються, чоловіки не змогли. За версією одного – їздять у «бізнесових» справах, скупляючи у населення та перепродуючи цінні речі, за словами іншого – надають послуги з ремонту осель, щоправда, де саме працюють, не сказав.

Втім нині, у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, триває перевірка всіх обставин. Законодавством таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

- Нині в області посилено заходи по запобіганню правопорушенням, незаконному обігу зброї, можливим терористичним проявам, - повідомив заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Юрій Лебідь. – З цією метою на вулицях населених пунктів збільшено кількість міліційних нарядів, а на головних автомагістралях працюють спільні наряди працівників УДАІ та спецпідрозділу громадської безпеки УМВС.

Головними завданнями правоохоронців на цих постах є перевірка підозрілого автотранспорту та забезпечення правопорядку на дорозі та прилеглій території. Результатом таких заходів стало вилучення низки заборонених речей та викриття зловмисників.

Спеціальні заходи міліції на території Житомирщини тривають.









Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львові відкриють ...

КОМЕНТАРІ