В Закарпатській області посадовці Мукачівської міської ради надали підприємцю земельну ділянку в центрі міста за заниженою вартістю - прокуратура розпочала кримінальне провадження                   

В Закарпатській області посадовці Мукачівської міської ради надали підприємцю земельну ділянку в центрі міста за заниженою вартістю - прокуратура розпочала кримінальне провадження               

14.02.15 12:16 0 727
Прокуратурою міста Мукачево до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 366 та ч.1 ст. 367 КК України (службове підроблення та службова недбалість) стосовно посадових осіб Мукачівської міської ради.

За інформацією начальника управління прокуратури області Андрія Малинича: «Встановлено, що службові особи Мукачівської міськради занизили вартість нормативно грошової оцінки земельної ділянки комерційного призначення та надали, за заниженою орендною платою, суб’єкту господарювання земельну ділянку в центральній частині міста, що призвело до ненадходження до бюджету коштів понад 500 тис. грн.

Прокуратурою міста Мукачево наразі вирішується питання щодо вжиття заходів представницького характеру шляхом заявлення позову про внесення змін до договору оренди земельної ділянки з метою збільшення надходжень коштів до бюджету.

Довідка:

ч.1 ст. 366 КК України - службове підроблення, тобто складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів - караються штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ч.1 ст. 367 КК України - службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жителі Сватового на ...
Наступна новина: На Вінниччині провели в ...

КОМЕНТАРІ