В Закарпатській області права дітей на безкоштовне харчування в школах захищає прокуратура                     

В Закарпатській області права дітей на безкоштовне харчування в школах захищає прокуратура                  

14.02.15 11:12 0 651
Прокуратура міста Мукачева звернулась до окружного адміністративного суду з позовом про скасування рішення виконавчого комітету Мукачівської міської ради №9 від 23.01.15 р «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах». Адже цим рішенням учнів 1-4 класів неправомірно позбавлено безкоштовного харчування, чим порушено їх права.

За інформацією прокурора міста Мукачева Віктора Данканича: «Так, вивченням стану дотримання законності з питань організації харчування у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста, а також, відповідно, забезпечення прав дітей на освіту, охорону життя та здоров’я, прокуратурою встановлено, що 23 січня, своїм рішенням «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», виконавчий комітет Мукачівської міської ради дозволив управлінню освіти організувати з 26 січня до кінця 2015 року у загальноосвітніх навчальних закладах безоплатні обіди вартістю 6 грн. на день для учнів 1-11 класів виключно з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, а також дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах.

Однак, цим рішенням порушено вимоги Закону України «Про охорону дитинства», Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічнихнавчальних закладах, затвердженого Постановою Кабінету міністрів України №116 від 02.02.2011 р.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінничині у Гайсинському ...

КОМЕНТАРІ