В Закарпатській області що необхідно знати туристам перед виходом у гори

В Закарпатській області що необхідно знати туристам перед виходом у гори

14.02.15 17:40 0 805
На Закарпатті триває сезон зимового відпочинку. Чимало громадян у пошуках відчуттів вирушає у гори аби насолодитися природою Карпат та покататися на лижах чи сноубордах, нерідко, не врахувавши своє самопочуття та й загалом фізичний стан.

Для окремих осіб активний відпочинок може становити небезпеку, пов’язану із смертельними наслідками. На рахунку закарпатських гірських рятувальників чимало рятувальних операцій, пов’язаних із наданням допомоги туристам, у котрих під час проходження туристичними маршрутами виникали проблеми із здоров’ям.

Приміром, лише впродовж 8-10 лютого гірські рятувальники двічі надавали допомогу туристам. Так, 8 лютого рахівські та ясінянські бійці ДСНС надавали медичну допомогу та транспортували двох відпочиваючих з г. Говерла.

Наступний випадок мав місце 10 лютого на г. Красія, що у Великоберезнянському районі. Катання на лижах ледь не завершилося фатально для 52-річного закарпатця. Під час патрулювання гірського схилу рятувальники звернули увагу на чоловіка, поведінка якого викликала у них підозру. Лежачи на засніженій трасі лижник стогнав і тримався за грудну клітку. На момент, коли бійці ДСНС підійшли до нього, турист знепритомнів.

Рятувальники по радіозв’язку викликали фельдшера, який реанімував потерпілого. Чоловікові ввели серцево-судинні, протишокові та знеболювальні препарати. Відтак бійці ДСНС на санях спустили постраждалого з гори і викликали «швидку». Далі лижника з попереднім діагнозом «інфаркт міокарда» госпіталізували до обласного кардіодиспансеру, де його екстрено прооперували.

Варто зауважити, що якби не спостережливість і вчасна допомога бійців ДСНС, у туриста на Красії вже через декілька хвилин зупинилося б серце.

Відтак закарпатські рятувальники закликають громадян не нехтувати основними правилами безпечного відпочинку в горах і ретельно стежити за власним самопочуттям під час гірської мандрівки.

Під час планування подорожі в першу чергу необхідно отримати консультацію у лікаря щодо стану Вашого здоров’я. Якщо висновки медиків негативні, то краще взагалі відмовитися від походів у гори. Вирушаючи на відпочинок необхідно запастися всіма необхідними медикаментами. По можливості слід іти в гори з компанією, аби в разі загрози здоров’ю вони надали вам першу допомогу і викликали рятувальників.

Бережіть себе і не наражайте себе на небезпеку!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Вінничині на ДТЕК ...

КОМЕНТАРІ