У Львові проходить конкурс на директора театру естрадних мініатюр

У Львові проходить конкурс на директора театру естрадних мініатюр

14.02.15 13:00 0 714
13 лютого, у Львівській міській раді проходить відбір претендентів на заміщення вакантної посади директора Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки».

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Перевага буде надаватись найсильнішій особистості, найсильнішому кандидату, який мав би поєднати розуміння театру як творчої інституції, як інституції, що виконує певні соціальні завдання, і як установи культури, що має свою економіку, свої бізнес-плани і яка повинна намагатись розвиватись, використовуючи, в тому числі, і власні надходження, не бути інституцією, яка сидить на бюджеті. Хоча ми всі прекрасно розуміємо, що театри, в нашому розумінні, не можуть бути комерційними, в світі є лише кілька театрів комерційних. Наші театри є громадськими та публічними театрами, а вони відрізняються від комерційних, вони орієнтовані не тільки на прибуток, а й на дуже диференційовану глядацьку аудиторію, вони орієнтуються на експеримент і на інші речі, ніж комерційний театр, який орієнтується на прибуток, на величезну кількість глядачів, на розвагу і на швидкий оборот капіталу. Цим наші театри відрізняються, я думаю, що вони такими і залишаться, адже такою є філософія східноєвропейського та європейського театру», – розповіла начальник управління культури ЛМР Ірина Магдиш.

Вона повідомила також, що зараз є чотири претенденти на цю посаду.

«Декого знаємо, є і нові люди, з якими щойно познайомились. Звичайно, що обійме цю посаду хтось один, але я дуже тішуся, що на такі конкурси подаються люди, які стають потім кадровим резервом. Ми познайомились з новими людьми, з людьми, які хочуть працювати в сфері культури, мають певні навички. Думаю, що цей кадровий резерв має величезне значення, тому що нам треба дуже сильно оновлювати людей, які працюють в сфері культури.

На наступному тижні буде проводитись співбесіда з тим, кого конкурсна комісія визначить, як потенційного кандидата, і сподіваємось, що у понеділок чи у вівторок вже буде призначено нового директора», – сказала вона.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ