У Львові заснували англомовний науково-технічний журнал про математичне моделювання

У Львові заснували англомовний науково-технічний журнал про математичне моделювання

14.02.15 08:24 0 702
Львівська політехніка та Центр математичного моделювання заснували новий англомовний науково-технічний журнал Mathematical Modeling and Computing(«Математичне моделювання та інформаційні технології»).

Про це повідомили у прес-службі Національного університету «Львівська політехніка»

Нове видання з’явилося завдяки спільним зусиллям науковців Національного університету «Львівська політехніка» та Центру математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики імені Я. С. Підстригача НАН України. А ініціювали його співробітники кафедри прикладної математики університету.

Це вже другий такий англомовний журнал, який видає Львівська політехніка. Два роки тому в університеті започаткували видання, яке розраховане на закордонного читача і висвітлює наукову проблематику, пов’язану з хімією.

У редакційну колегію видання, яку очолив ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, увійшли відомі українські та зарубіжні вчені дев’яти країн, зокрема, Польщі, Австрії, Італії, США, Швеції, Угорщини, Казахстану. Львівську політехніку у ній представляє завідувач кафедри прикладної математики Петро Костробій, Центр математичного моделювання – Ярослав П’янило та Євген Чапля.

Схвально відгукнувся на появу нового англомовного науково-технічного журналу президент Національної академії наук України академік Борис Патон. Він наголосив, що останнім часом розширюється представленість українських періодичних наукових видань у світі. Так, з 87 українських журналів закордонні видавництва перевидають англійською мовою 21. Ще 10 англомовних наукових журналів виходять в Україні. Це свідчить про стійку тенденцію до інтеграції українських дослідників у світову науку.

Серед авторів, котрі презентували на сторінках Mathematical Modeling and Computing свої наукові доробки, чимало львівських політехніків. Серед них – Мирослав Кутнів, Оксана Поздрій, Володимир Гончарук і Вероніка Дмитрук. Вона, до речі, зробила переклад і літредагування матеріалів першого номеру.

Журнал вийшов обсягом 120 сторінок і спочатку матиме періодичність два рази на рік. Паралельно створено й електронну версію видання.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ