З метою припинення незаконного посягання на майно Рівненського радіотехнічного заводу накладено арешт на його виробничі приміщення вартістю 40 млн грн

З метою припинення незаконного посягання на майно Рівненського радіотехнічного заводу накладено арешт на його виробничі приміщення вартістю 40 млн грн

14.02.15 15:23 0 849
Прокуратура Рівненської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення службовими особами ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 та ст. 219 КК України, за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та доведення вказаного підприємства до банкрутства.

Досудовим розслідуванням, яке проводять слідчі слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області, встановлено, що посадові особи цього товариства у 2011 році відчужили 7 виробничих приміщень заводу, вартість яких складає 40 млн грн. У подальшому вказані дії призвели до унеможливлення здійснення ефективної господарської діяльності підприємством.

Враховуючи, що зазначені виробничі приміщення є об'єктом посягання у кримінальному провадженні, за клопотанням слідчого, погодженим із прокурором, ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 11.02.2015 на них накладено арешт та заборонено відчуження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі прокуратури Рівненської області.

Довідково: ухвалою господарського суду Рівненської області від 05.02.2014 ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» визнано банкрутом та введено ліквідаційну процедуру.

У господарському суді Рівненської області розглядається позов прокуратури Рівненської області, пред'явлений в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до приватної структури з вимогою повернути у державну власність пакет акцій ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» на суму 25,5 млн грн та сплатити на таку ж суму штрафні санкції.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ