На Тернопіллі водіям,які пропонують грошову винагороду працівникам ДАІ,загрожує кримінальна відповідальність

На Тернопіллі водіям,які пропонують грошову винагороду працівникам ДАІ,загрожує кримінальна відповідальність

14.02.15 14:55 0 667
Робота щодо виявлення водіїв, які намагаються уникнути адміністративної відповідальності, пропонуючи хабар інспектору ДАІ, продовжується. З початку лютого зафіксовано 3 факти дачі неправомірної вигоди працівникам ДАІ Тернопільщини.

12 лютого в Чорткові 31-річний житель Заліщицького району за уникнення адмінвідповідальності пропонував хабар у розмірі 50 гривень. Цього ж дня в Гусятині місцевий житель за порушення проїзду перехрестя, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності, пропонував автоінспектору грошову винагороду в сумі 200 гривень. Дані факти задокументовано. Водіям доведеться понести відповідальність згідно чинного законодавства.

Пропонуючи грошову винагороду інспектору ДАІ, водій свідомо провокує працівника Державтоінспекції на вчинення корупційного правопорушення, скоює злочин за який передбачена кримінальна відповідальність у відповідності до ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк із спеціальною конфіскацією.

Перед тим, як запропонувати хабар потрібно пам'ятати, що до кримінальної відповідальності притягуються, як той хто бере хабар, так той хто його дає.

УДАІ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Міліція розшукує водія,який ...

КОМЕНТАРІ