На Тернопіллі рада обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування пропонує внести зміни у програму – збільшити фінансування та доповнити напрямки,за якими розробляються проекти

На Тернопіллі рада обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування пропонує внести зміни у програму – збільшити фінансування та доповнити напрямки,за якими розробляються проекти

14.02.15 14:20 0 649
Відбулося засідання ради обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування у Тернопільській області. Члени ради обговорили основні напрямки, за якими будуть розроблятися та подаватися проекти. Загалом їх є 14. На засіданні було запропоновано включити до списку і такий пункт як ремонт комунальних доріг. Також присутні підтримали пропозицію першого заступника голови обласної ради, голови ради обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування Сергія Тарашевського збільшити фінансування, яке надає для реалізації проектів обласна рада, удвічі. На засіданні було підтримано змінити коефіцієнт співфінансування для сільських рад: від загальної вартості проекту 75% надаватиме обласна рада, 25% – сільська. Для районних та міських рад, які подаватимуть проекти та виграють їх, цей коефіцієнт не змінився – 50 на 50.

Запропоновані радою обласного конкурсу проектів зміни будуть винесені для затвердження на сесії обласної ради.

Члени ради обласного конкурсу також наголосили на низькій активності органів місцевого самоврядування щодо участі у конкурсі та визначили пріоритетні напрямки роботи по його популяризації та розширення просвітницько-інформаційної роботи.

Нагадаємо, програмою передбачено 3,7 мільйона гривень на проекти розвитку місцевого самоврядування . Подавати проекти можуть сільські, селищні міські та районні ради області. Серед основних напрямків, за якими розробляються та подаються проекти, є, приміром, встанровлення енергозберігаючих та енергоефективних технологій на обєктах соціальної та житлово-комунальної сфери, реконструкція, модернізація належного стану вуличного освітлення, сприяння організації будинків сімейного типу, освітнє, наукове та інформаційне забезпечення розвитку місцевого самоврядування тощо.

Детальний перелік – тут.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ