Полковнику з 80-ї бригади для лікування гепатиту шукають 100 тис. грн

Полковнику з 80-ї бригади для лікування гепатиту шукають 100 тис. грн

16.02.15 09:36 0 832
Начальник автомобільної служби 80-ї аеромобільної бригади Микола Грицайчук, який з березня 2014 році ще до офіційного початку АТО був відправлений на Донбас, потребує допомоги. У полковника діагностували гостру форму гепатиту С. На лікування потрібно 100 000 грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив громадський активіст з Донецька Станіслав Федорчук.

Начальник автомобільної служби 80-ї аеромобільної бригади, підполковник Микола Грицайчук був відправлений на Донбас ще у березні, до офіційного початку АТО. Тож, його бригада пройшла всі можливі стадії цієї операції. Він був у числі військових, які займались звільненням Слов’янська, потім утримували Луганський аеропорт та невеличкі міста на Луганщині.

На початку серпня підполковника Грицайчука було поранено в ногу, операцію йому зробили прямо на полі бою, а на реабілітацію відправили у Харківський військовий шпиталь.

«У день, коли мене поранили під Луганськом, був дуже сильний обстріл, не було можливості виїхати з того місця, – розповідає військовий. – Довелося все робити прямо там, під «Градами». Потім, коли вдалося вирватись, нас було два «Урали» із пораненими, було четверо «важких», але усі вижили».

Після повернення додому в Миколи Грицайчука було діагностовано гостру форму гепатиту С. До служби в АТО ознак того, що він інфікований, підполковник не помічав.

За ефективністю та ціною вітчизняні медпрепарати не підходять для лікування цієї хвороби (точніше, для того, щоб перевести гостру форму у хронічну, адже гепатит цього типу не лікується повністю). Відтак, необхідні ліки потрібно придбати в Італії. Рецепти та всі медичні довідки уже є, також є й волонтери, які готові купити і привезти ліки в Україну.

Мінімальний курс лікування триває шість місяців, для нього необхідно 24 ін’єкції, кожна з яких коштує від 3200 до 3900 грн, тож загальний курс лікування із врахуванням супровідних медичних витрат (щомісячні аналізи) обійдеться у 100 000 гривень. В українського військового таких коштів немає.

Тож усіх небайдужих закликають допомогти Герою. Реквізити гривневої картки «ПриватБанк»: 4149437730758693 Грицайчук Микола Васильович

Картка «Ощадбанк»: 4790820005078206 Грицайчук Микола Васильович.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі внаслідок ...

КОМЕНТАРІ