Вінничина: «Щоб галузь запрацювала,потрібно по – перше – відкрити ринки,по-друге – залучити інвестиції» - Олексій Павленко (+фото)

Вінничина: «Щоб галузь запрацювала,потрібно по – перше – відкрити ринки,по-друге – залучити інвестиції» - Олексій Павленко (+фото)

16.02.15 11:24 0 711
Питань реорганізації та перспектив розвитку спиртової і цукрової галузей торкнувся під час зустрічі із журналістами Вінниччини Міністр аграрної політики та продовольства України .

«Спиртова галузь була одним із яскравих прикладів корупційної складової, зазначив - Олексій Павленко. – По Укрспирту запроваджено 61 кримінальну справу. Цифри попереднього розслідування свідчать про більш як 400 млн. грн недоплати в бюджет, розкрадання грошей, в т.ч. на операціях по закупках сировини. Розслідування тримаємо на контролі, будемо дотримуватись публічності, оскільки галузь має бути зрозумілою і прозорою для всіх».

Міністр підкреслив, що спиртова галузь потребує великих інвестицій : «За попередніми підрахунками, це десь біля 2 млрд грн. Маємо більш як 50 заводів, з яких працюють нормально всього 4. Ще з десяток – так собі. Це не є нормально, враховуючи те, що напрям є експортно- орієнтованим».

Олексій Павленко зауважив, що у зв'язку з обвалом гривні, наша продукція стала в декілька разів привабливішою для експортерів. Тож в даний час працює окрема група щодо експорту української продукції до Туреччини та колишніх країн СНД.

На питання щодо перспектив роботи цукрової галузі Міністр зазначив: « В цілому по Україні маємо більше 1 млн тонн перевиробництва цукру. Ми зараз почали працювати з азіатськими країнами та країнами Європи щодо продажу цукру, оскільки відпав величезний ринок, який включав Росію і країни СНД, (це близько 40% зменшення товарообігу у сфері АПК) тож намагаємось компенсувати це іншими ринками».

Олексій Павленко також повідомив про попередні домовленості з Міністром сільського господарства Китаю : «Піднімались питання експорту до КНР не тільки кукурудзи за контрактами, які маємо зараз. Отримали позитивну відповідь від китайської сторони про готовність вдвічі розширити з нами торгівлю по зерну кукурудзи, а також по інших позиціях в т. ч. по цукру та курятині, що для Вінниччини є дуже актуальним напрямом» .

Міністр аграрної політики та продовольства України назвав виробництво курячого м'яса дуже перспективним напрямком для розвитку Вінницької області : «Маючи одні з найкращих у світі потужностей, Вінниччина може слугувати взірцем найкращої якості продукції при найменшій собівартості»,- зазначив він.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ