Піротехніки ДСНС України лише за два тижні вилучили майже 700 боєприпасів на сході

Піротехніки ДСНС України лише за два тижні вилучили майже 700 боєприпасів на сході

16.02.15 09:27 0 989
Щоденно на звільнених територіях Донбасу працюють піротехнічні підрозділи ДСНС України. З 6 липня 2014 року проводяться роботи з розмінування територій та об’єктів господарства у звільнених від терористичних угруповань населених пунктах Донецької та Луганської областей задля гарантування безпеки та спокою людей.

Так, наразі піротехнічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м.Ромни Сумської обл.) працюють у звільнених від терористів населених пунктах Луганщини та у так званій зоні зіткнення.

З початку 2015 року сумські піротехніки виявили, вивезли у безпечне місце та знешкодили близько 600 вибухонебезпечних предметів, а саме: реактивні снаряди, артилерійські снаряди, гранати, мінометні міни, осколкові гранати, касетні елементи та протитанкові гранати.

Більшість боєприпасів були виявлені на територіях населених пунктів Новоайдарівського району – у селах Побєда, Дмитрівка, Трьохізбенка, містах Щастя та Станиці Луганської, де й досі тривають бойові дії.

За словами начальника МЦШР ДСНС України, полковника служби цивільного захисту Сергія Біляєва, роботи для наших фахівців на території південного сходу країни, все ще вистачає. Адже терористи щодня залишають по собі все нові “подарунки” для мирних жителів. Але вмотивованість, обережність та професіоналізм піротехніків ДСНС обов`язково здолають смертоносний холодний метал.

Зокрема, лише з 28 січня, після активізації обстрілів з боку терористів, піротехнічними розрахунками ДСНС України на території Луганської та Донецької областей було виявлено та вилучено 689 вибухонебезпечних предметів та обстежено майже 20 га. території.

Зазначимо, що загалом, починаючи з 6 липня 2014 року, піротехніки ДСНС виявили та вилучили 32 тис. 821 од. (за добу – 59 од.) боєприпасів, з них артилерійських снарядів – 5 тис. 203 од. (за добу – 13 од.); мінометних мін – 2 тис. 685 од. (за добу – 3 од.); бойових гранат та мін – 2 тис. 991 од. (за добу – 18 од.); реактивних боєприпасів – 563 од. (за добу – 1 од.); інших вибухонебезпечних предметів – 21 тис. 379 од.(за добу – 24 од.).

Всього перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 968 адміністративних споруд та будівель, 1 тис. 659,7 га території (за добу – 1,4 га) та 37,5 га акваторії водойм.

Разом з тим, у Донецькій та Луганській області продовжують діяти пересувні пункти обігріву для надання допомоги людям. У цих пунктах люди мають змогу зігритися, також пропонуються гарячий чай та їжа. Також кожен може отримати психологічну та інформаційну допомогу.

Так, від початку розгортання таких пунктів у Донецькій області, більше 3 000 людей вже звернулися туди за підтримкою та допомогою. Щодо Луганської області, у таких пунктах надали допомогу майже 850 людям.

На схід України щодня продовжує надходити гуманітарна допомога як від рятувальників та жителів інших регіонів, так і від міжнародної спільноти.

Зокрема, в рамках співробітництва між Україною та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), що триває від серпня 2014 року, майже щодня на схід надходять вантажівки з німецькою гуманітарною допомогою. Вчора, до Донецької області від товариства «GIZ» надішла одна вантажівка з побутовою технікою, яку рятувальники 37 державної пожежно-рятувальної частини вже розвантажили. В подальшому, ця гуманітарна допомога буде розподілена серед населення.

Хочемо нагадати, що на початку лютого цього року Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) доставило для жителів східних регіонів, зокрема до м. Маріуполь, 20 тонн цукру, 2,25 тонн дитячого харчування, 2500 штук ковдр, майже 22 тонни продуктів харчування для мешканців міста: молоко, вівсянку, м’ясні консерви, олію, рис, гречану крупу, горох, а також будівельні матеріали для відновлення зруйнованих після обстрілу будівель.

Переміщення людей з Донецької та Луганської областей

Оскільки на території Луганської та Донецької областей не стихають обстріли з боку терористів, здійснити вивіз людей з небезпечних районів, на жаль, неможливо.

Вчора зусиллями рятувальників та органів місцевої влади з м. Попасне Луганської області вивезено 38 людей з яких 6 дітей.

Разом з тим, силами рятувальників, місцевої влади та волонерів, а також самотужки виїхали з Донецької та Луганської областей 8 228 людей, з яких 1 833 дитини та 110 людей, які не можуть самостійно пересуватися.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іван Крисак: «Захищати ...
Наступна новина: У Рівненській області в ...

КОМЕНТАРІ