В УДАІ Волині інспекторів навчали використовувати мобільні термінали для сплати штрафів

В УДАІ Волині інспекторів навчали використовувати мобільні термінали для сплати штрафів

16.02.15 10:52 0 764
Невдовзі працівники Державтоінспекції під час патрулювання автошляхів будуть використовувати мобільні термінали для сплати водіями штрафів за порушення Правил дорожнього руху. Тож проведення цієї операції детально обговорили на навчальному семінарі.

За словами начальника сектору адміністративної практики УДАІ УМВС України у Волинській Сергія Никитюка, така оплата штрафу – доволі зручна:

– Якщо раніше водій для того, щоби сплатити штраф, повинен був шукати банк для внесення коштів, то тепер завдяки мобільним терміналам він зможе зробити це прямо в патрульному автомобілі. Принцип дії терміналу майже такий, як і в торговельних мережах.

Протягом місяця волинські підрозділи ДАІ отримають на баланс нове устаткування, яким правоохоронців забезпечить «Ощадбанк», через який проходитимуть платежі. А тому для інспекторів ДАІ області організували навчальний семінар, під час якого спеціалісти банку провели інструктаж із використання мобільних терміналів. При цьому пояснили їх переваги. Представник банку Володимир Савицький запевнив, що використання нововведення значно спростить сплату штрафів, до того ж – є до доволі легким у використанні:

– Ніяких труднощів не виникатиме. Термінали зручні у використанні. Інспектор повинен лише внести номер протоколу і суму. Після цього водій відразу отримає квитанцію про сплату штрафу.

Кількість платіжних терміналів буде визначатися залежності від кількості мешканців населеного пункту, в якому знаходиться підрозділ ДАІ. Відповідно у містах їх буде більше. Але разом із тим: сплата штрафу через мобільний термінал – добровільна, тож рішення приймає виключно водій.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному рятувальники ...
Наступна новина: У Червонограді свободівці ...

КОМЕНТАРІ