Прикарпатські міліціонери задокументували низку фактів порушення правил користування зброєю під час сезону полювання

Прикарпатські міліціонери задокументували низку фактів порушення правил користування зброєю під час сезону полювання

16.02.15 08:08 0 784
З початку цього року правоохоронці викрили трьох жителів області, котрі порушили правила полювання та вилучили кілька одиниць мисливської гладкоствольної зброї без відповідних документів.

Як розповів начальник Управління громадської безпеки УМВС України в Івано-Франківській області Михайло Кушнірик, сезон полювання розпочався ще у серпні минулого року та тривав до кінця січня 2015. У результаті проведених правоохоронцями заходів відкрито три кримінальних провадження та виявлено 94 адміністративних правопорушення. Протягом січня у мисливських угіддях біля одного із сіл Долинського району міліціонери викрили місцевих браконьєрів зі зброєю та без будь-яких документів на полювання. Наступного дня правоохоронці затримали 43 та 35-річних жителів району, без передбачених законодавством дозвільних документів. Дані особи притягнуті до адміністративної відповідальності.

Заходи, щодо виявлення правопорушників триватимуть і надалі. Тож правоохоронці нагадують, що перебування в мисливських угіддях зі зброєю у заборонений для полювання час, прирівнюється до факту браконьєрства. За незаконне полювання можуть притягнути до відповідальності, передбаченої ст.248 Кримінального кодексу України.

Також мисливцям слід пам'ятати, що порушення правил використання об'єктів тваринного світу, відповідно до статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладання значного штрафу з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. Водночас можуть позбавити права полювання на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ