На Тернопіллі продаєте товари через Інтернет? Не зайвим буде знати прості правила безпеки

На Тернопіллі продаєте товари через Інтернет? Не зайвим буде знати прості правила безпеки

16.02.15 08:24 0 743
На жаль, попри численні застереження правоохоронців, шахрайства через мережу Інтернет продовжуються. Нещодавно у пастку аферистів потрапив 37-річний житель Тернопільського району.

Чоловік через мережу Інтернет продавав автомобільні сидіння. Для цього зареєструвався на сайті одного із інтернет-магазинів та розмістив там відповідне оголошення. Досить швидко знайшовся і покупець. Домовились про ціну та умови передачі товару.

Продавець продиктував співрозмовнику номер банківської картки, аби він зміг перерахувати туди кошти. Чоловік очікував надходження коштів за товар, натомість невідомий зняв з його «електронного гаманця» майже п'ять тисяч гривень. Міліціонери розшукують шахрая.

Працівники міліції вже вкотре нагадують громадянам: ніколи і нікому не розголошуйте банківські реквізити своїх карток, будьте уважні у спілкуванні зі сторонніми особами.

Регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці. Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлень, обов'язково використовуйте її – адже це найшвидший спосіб отримати інформацію, про дії із вашим рахунком.

Якщо ж ви все-таки наважились продати чи купити щось через Інтернет, то для надійності подбайте про окрему банківську картку для розрахунків.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ