В Закарпатській області берегівські міліціонери спіймали злодія-рецидивіста,який обікрав будинок священика

В Закарпатській області берегівські міліціонери спіймали злодія-рецидивіста,який обікрав будинок священика

16.02.15 12:52 0 773
Правоохоронці затримали неодноразово судимого чоловіка, який пограбував помешкання сільського священика. Викрадені гроші та мобільний телефон у злодія вилучили.

Обідньої пори до чергової частини Берегівського райвідділу міліції звернулася 35-річна дружина настоятеля реформатської сільської церкви. Жінка повідомила, що до її помешкання проникла невідома особа і викрала 300 гривень та мобільний телефон.

Жінка була вдома сама та, як часто буває серед безпечних сільських мешканців, вхідні двері до будинку не замкнула. А коли вийшла з ванної кімнати, де знаходилася тривалий час, то помітила, що в будинку хтось «хазяйнував».

Господиня оглянула помешкання і виявила відсутність 300 гривень та свого мобільного телефону «Самсунг». Збентежена газдиня зателефонувала до міліції.

Правоохоронці розшукали нахабного злодюжку по «гарячим слідам». Через лічені години співробітники карного розшуку затримали підозрюваного у скоєнні крадіжки. Ним виявився 38-річний мешканець села Мужієво, що на Берегівщині. За плечима у чоловіка майже 20 років тюремного ув'язнення та два нові кримінальні провадження за вчинення крадіжок, які знаходяться на розгляді в судах міст Берегова та Мукачева.

У злодія правоохоронці вилучили викрадені гроші та мобільний телефон. Їх повернуть власникам.

Як пояснив злочинець, мотив злочину банальний: хотілося випити, а на пляшку оковитої, як завжди, грошей не вистачало. Тож обравши першу-ліпшу хату в сусідньому селі, вирішив її обікрасти. Чому обрав саме цей будинок, пояснити не зміг. Впевнившись, що господаря поблизу немає, швидко узяв з хати все цінне, що потрапило під руку і покинув будинок.

Щоб замести сліди, вирішив додому не йти, а попрямував у сусіднє село до подруги, де й хотів відсидітися, допоки все стихне.

Слідчий Берегівського райвідділу міліції Олексій Захарченко повідомив злодію про обґрунтовану підозру у вченні ним злочину, передбаченого ч. 3 ст.185 (Крадіжка, вчинена з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримано, за скоєне крадію загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Коли правоохоронці повідомили «професійному» злодюжці, що він обікрав будинок священика, той здивувався, але не розкаявся…

- Будьте обачними, не залишайте відчиненими будинки та квартири, тим паче якщо ви знаходитеся на відстані, з якої не почуєте чи не побачите, коли хтось прийде,- застерігає начальник Берегівського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця. - Адже непрохані гості можуть скористатися вашою безпечністю та поцупити щось цінне.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ