Меморандум про співробітництво між ДСНС України та Міжнародним Трастовим Фондом Республіки Словенія - це шлях до підвищення рівня безпеки наших громадян та посилення співпраці у сфері розмінування – Анатолій Бойко

Меморандум про співробітництво між ДСНС України та Міжнародним Трастовим Фондом Республіки Словенія - це шлях до підвищення рівня безпеки наших громадян та посилення співпраці у сфері розмінування – Анатолій Бойко

17.02.15 10:26 0 582
Державна служба України з надзвичайних ситуацій, розбудовуючи службу цивільного захисту європейського рівня, продовжує налагоджувати співпрацю зі своїми міжнародними партнерами. Зважаючи на ситуацію, що нині склалася на сході України, особливо важливим нині є питання гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Саме тому, 13 лютого, відбулася чергова зустріч першого заступника Голови ДСНС України Анатолія Бойка із директором Міжнародного Трастового Фонду з підвищення рівня безпеки людини Республіки Словенія, Послом Дам’яном Бергантом, за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Словенія в Україні Наташі Прах.

Під час зустрічі учасники обговорили подальші напрямки двостороннього співробітництва у сфері гуманітарного розмінування, а також підписали Меморандум про співробітництво між ДСНС України та Міжнародним Трастовим Фондом Республіки Словенія.

На початку зустрічі Анатолій Бойко, в першу чергу, подякував колегам з Республіки Словенія за дружню підтримку, постійну технічну та гуманітарну допомогу, яка надходить до України.

“Республіка Словенія є надзвичайно важливим партнером як для України в цілому, так і для нашої Служби зокрема. Нині, як ніколи раніше, потребується допомога від міжнародної спільноти. Особливо це стосується допомоги у покращенні технічного оснащення у сфері гуманітарного розмінування. Ми надзвичайно вдячні за ту допомогу, яку вже отримали від країн Європи. Це зокрема, і роботизовані комплекси розмінування, піротехнічні автомобілі, засоби захисту особового складу та засоби зв’язку. І я переконаний, що підписання Меморандуму з Міжнародним Трастовим Фондом Республіки Словенія - це шлях до подальшого підвищення рівня безпеки наших громадян та посилення співпраці шляхом розробки та реалізації спільних проектів”, – зазначив Анатолій Бойко.

У свою чергу, директор Міжнародного Трастового Фонду з підвищення рівня безпеки людини Республіки Словенія Дам’ян Бергант, запевнив українських партнерів у тому, що прагнення Словенії нині спрямоване на те, аби допомогти Україні захистити тих людей, які наразі перебувають на сході України. І саме тому підписання Меморандуму допоможе обмінятися досвідом у сфері розмінування, розробити та впровадити нові проекти задля гарантування безпеки українцям.

“Наша організація має чималий досвід роботи у сфері гуманітарного розмінування. Ми також працюємо у районах бойових конфліктів. Крім того, наша діяльність пов’язана з реалізацією програм ризиків у сфері освіти. Переконаний, що наш досвід буде надзвичайно корисним для співробітників ДСНС. Ми плануємо проводити спільні тренінги, навчання, розробляти спільні програми та посилити діяльність щодо створення в Україні центру з розмінування” – сказав Дам’ян Бергант.

Під час зустрічі, на знак підтвердження подальшої співпраці, сторони підписали Меморандум про співробітництво між ДСНС України та Міжнародним Трастовим Фондом Республіки Словенія з підвищення рівня безпеки людини у сфері протимінної діяльності. Таким чином цей Меморандум задекларував прагнення України та Республіки Словенія гарантувати безпеку та спокій українцям.

Нагадаємо, 26 січня, до України від Республіки Словенія надійшла гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб, а саме: 500 спальних мішків та 200 ковдр на загальну суму близько 36 тисяч євро.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Ужгороді син-наркоман ...

КОМЕНТАРІ