Правоохоронці вилучили у буковинця гранату

Правоохоронці вилучили у буковинця гранату

17.02.15 10:20 0 672
Мешканець Хотинського району перевозив у автомобілі боєприпас та запал до нього. Для чого буковинцю небезпечний предмет, з'ясує слідство.

Співробітники УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, УСБУ області та карного розшуку Хотинського райвідділу міліції на стаціонарному посту Державтоінспекції в селі Атаки зупинили автомобіль під керуванням 26-річного мешканця села Зарожани. Під час огляду транспортного засобу, правоохоронці у багажному відділенні пасажирського сидіння виявили гранату марки «Ф-1» та запал до неї.

Вилучене міліціонери направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області для проведення експертизи.

Хлопець повідомив правоохоронцям, що боєприпас знайшов на околиці свого села та забрав його, щоб він випадково не опинився у руках дітей. Так це чи ні, з'ясує слідство.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Буковинцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.

А буковинські правоохоронці звертаються до громадянам: якщо ви помітили підозрілий предмет, категорично забороняється його чіпати, а тим паче намагатися розібрати чи знешкодити. Відійдіть на безпечну відстань та повідомте міліції про вашу знахідку. Телефонуйте на номер «гарячої лінії» УМВС (0372) 52-42-24, спецлінію «102» або звертайтеся до найближчого відділу УМВС.

Звертаємо вашу увагу на те, як можуть виглядати вибухонебезпечні пристрої:

- коробки, пакети, сумки чи інші предмети, залишені без нагляду;

- предмети, на яких закріплені телефони, пейджери, годинники тощо;

- коробки, в які вмонтовані лампочки, вмикачі або з яких стирчать дроти;

- каністри, пляшки, жерстяні або пластмасові ємності, з яких відчувається запах бензину, гасу чи газу.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Український оператор ...

КОМЕНТАРІ