Вінничина: на Томашпільщині втілюється спільний з Євросоюзом проект по створенню сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (+фото)

Вінничина: на Томашпільщині втілюється спільний з Євросоюзом проект по створенню сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (+фото)

17.02.15 10:46 0 610
В рамках Програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», що фінансується Європейським Союзом, Томашпільська районна рада розробила проект під назвою «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів приватних селянських господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району», який передбачає створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, обладнання міні-лінії для переробки молока, налагодження його заготівлі, збут переробленої продукції та забезпечення членів кооперативу якісними кормами для корів.

Згідно розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації №804 від 26 грудня 2014 року «Про організацію роботи з нагляду за реалізацією деяких проектів міжнародної технічної допомоги координатором даного проекту затверджено директора департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Якубика під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка.

Метою проекту є не тільки організація зайнятості сільського населення, а й розширення асортименту якісної молочної продукції для дошкільних навчальних закладів району, шкіл та інших соціально важливих об'єктів.

Проект пройшов два конкурсних відбори, в результаті чого Томашпільська районна рада в 2014 році стала грантоодержувачем на суму 477 тисяч євро.

Внесок Європейського Союзу у процентному відношенні від загальної суми, що покривається грантом складає 89,38% , внесок місцевого бюджету складає 10,62%.

Наприкінці минулого року відбулось підписання грантового контракту між Томашпільською районною радою та Європейською комісією. Згідно з контрактом, кошти надаються на умовах міжнародної технічної допомоги, а термін реалізації проекту становить 3 роки.

Перший транш грантових коштів уже надійшов. Тож на даний час в районі вже сформовано команду проекту, створено тендерний комітет з питань державних закупівель, проведено тендери на вакансію координатора проекту, на закупівлю офісної техніки та вибір постачальника транспортних послуг.

В листопаді і грудні 2014 року 5 працівників районної ради, що входять до комітету з конкурсних торгів, пройшли відповідне навчання та отримали сертифікати.

Поряд із цим узгоджено з сільськими радами виділення ділянок землі під громадські пасовища в кількості 100 га. в 4 населених пунктах. Проведено закупівлю меблів та оргтехніки для офісу.

04 лютого 2015 року відбулась зустріч з директором та інженером ТОВ «Лакта-сервіс» м.Дніпропетровськ щодо проектування молокопереробної лінії. Обговорено різні деталі щодо виробництва та специфікації необхідного технологічного обладнання.

Також відбулась робоча зустріч з представником Вінницького інституту кормів щодо проведення дослідження раціону годівлі великої рогатої худоби в особистих селянських господарствах і стану суспільних пасовищ.

Проект зареєстровано в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Наразі він вчасно і послідовно впроваджується відповідно до етапів, визначених Європейським Союзом в особі Європейської комісії в Україні.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Уряд пропонує скоротити ...
Наступна новина: Міліція Волині розпочала ...

КОМЕНТАРІ