На Вінничині в системі органів юстиції розпочато проведення кардинальних реформ

На Вінничині в системі органів юстиції розпочато проведення кардинальних реформ

17.02.15 10:37 0 764
На розпочато процес оптимізації структури органів Мін'юсту, головних територіальних управлінь юстиції в областях.

Міністерством юстиції України спільно з USAID та Ernst&Young проведено аудит структури Мін'юсту, за результатами якого на 20% зменшено кількість співробітників територіальних органів юстиції і на 30% – працівників центрального апарату. Це скорочення, пов'язано з тим, що 21 січня 2015 року рішенням Кабінету Міністрів України було ліквідовано державні виконавча та реєстраційна служби, а відповідні функції передані Міністерству юстиції.

Оптимізація структури органів юстиції дозволить вивільнити додатковий фінансовий ресурс, який буде направлено на збільшення заробітних плат співробітників, які працюють в органах юстиції, а розроблена спільно з міжнародними експертами система оцінки ефективності роботи співробітників забезпечить добір кваліфікованих кадрів.

Міністерством юстиції України спільно з міжнародними експертами розроблено нову структуру.

Вперше незалежна кадрова комісія разом з USAID та Ernst&Young провели тестування керівників обласних управлінь юстиції за принципами, які існують в приватному секторі. Це перевірка професійних та лідерських якостей, а також вмотивованості.

Без оновлення кадрового складу, без нових підходів, без підвищення мотивації, змін не відбудеться. Тому, 10 лютого Міністерство юстиції України оголосило відкритий конкурс на зайняття вакантних посад у територіальних органах юстиції. На сьогоднішній день вакантними є 11 посад керівників територіальних органів юстиції, 17 посад заступників керівників, які будуть курувати напрямок виконання рішення судів, та 14 посад заступників, які будуть курувати напрямок роботи у сфері реєстрації. Документи на конкурс будуть прийматися Міністерством юстиції впродовж 30 днів, починаючи з дня оголошення конкурсу.

В рамках нової кадрової політики Мін'юсту, для бажаючих працювати в системі органів юстиції на керівних посадах (начальника чи заступника начальника головного територіального управління юстиції в області, очолювати напрямок виконання рішень чи реєстрації в області) необхідно «мати вищу юридичну освіту та п'ять років стажу в галузі права». Таким чином, усуваються вимоги, які існують ще з Радянського Союзу, коли для того, «щоб стати керівником необхідно пропрацювати 10 років в системі».

Головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області на офіційному інтернет сайті https://vinjust.gov.ua розміщено інформацію щодо проведення Міністерством юстиції України конкурсу на заміщення вакантних посад начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області та заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області з питань державної виконавчої служби – начальника управління державної виконавчої служби.

Умови та порядок участі у конкурсі, перелік необхідних для проходження конкурсу документів опубліковані на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України.

Підсумовуючи, важливо підкреслити, що в оновлену структуру органів юстиції мають прийти нові люди – молоді, фахові, вмотивовані і патріотичні, які зможуть працювати за новими принципами.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді міліціонери ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ