В Луцьку міський голова Микола Романюк підтримав позицію підприємців Центрального ринку

В Луцьку міський голова Микола Романюк підтримав позицію підприємців Центрального ринку

17.02.15 10:25 0 769
Нещодавно на засіданні постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру розглядалося питання про поновлення договору оренди землі на вул. Глушець, 1, для обслуговування Центрального ринку з Волинською обласною спілкою споживчих товариств. Зрештою, члени комісії прийняли рішення про внесення на пленарне засідання 71-ї сесії міської ради проекту рішення “Про відмову Волинській обласній спілці споживчих товариств в поновленні договору оренди землі на вул. Глушець, 1, площею 0,5904 га, кадастровим номером 0710100000:11:050:0005, для обслуговування ринку “Центральний”.

Підприємці, які працюють на Центральному ринку, стурбовані таким рішенням і прийшли до міського голови Миколи Романюк на прийом з особистих питань, аби висловити свою точку зору та передали відповідне звернення. Під документом свої підписи поставили близько 1250 людей.

Підприємці зауважили, що вони хочуть, аби договір оренди земельної ділянки, на якій розташований Центральний ринок, було продовжено з Волинською облспоживспілкою. За їх словами, тут працює багато підприємців, для яких це фактично єдиний спосіб забезпечити свою родину. Вони стурбовані пропозицією постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру, адже вважають, що на місці діючого ринку може “вирости” черговий торговий центр. З їхніх слів, нині країна перебуває у складному становищі, і люди доведені до відчаю, тому такі зміни нині не на часі. Підприємців хвилює, що вони можуть залишитися без роботи і не зможуть утримувати власні родини. Люди просили у міського голови продовжити договір з облспоживспілкою.

Міський голова Микола Романюк заспокоїв підприємців Центрального ринку. Він зауважив, що підтримує позицію людей. “Проект рішення на сесію вноситься постійною комісією міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру. Постійні комісії, як і кожен із депутатів, мають право вносити на розгляд сесії будь-які проекти документів. Я вважаю, що в нинішній ситуації, коли в країні війна, коли не піднімається заробітна плата, це, можливо, у людей остання можливість заробити на кусень хліба, тому таке рішення є недоречним. Я внесу на розгляд сесії проект рішення про продовження терміну дії оренди на два роки з Волинською облспоживспілкою”, - запевнив він. Однак, за ці два роки, за його словами, необхідно напрацювати комплексне бачення розвитку Старого міста та Центрального ринку. Микола Романюк зауважив, що підприємці й самі розуміють, що так далі бути не може. Поряд із ринком знаходиться Луцький замок, який є культурною перлиною не лише міста, а й країни. Необхідно довкола нього облагородити територію, аби туристи, які до нас приїжджають, бачили ошатну історичну пам'ятку. Проте, міський голова наголосив, що усі рішення щодо функціонування Центрального ринку та того, що там має бути, повинна вирішувати спільно територіальна громада.

Зрештою, підприємці погодилися з думкою міського голови та сподіваються на позитивне вирішення їхнього питання на найближчій сесії, яка відбудеться 25 лютого.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницький підприємець ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ