Житомирщина: на Олевщині громадські добровольці активно допомагають міліціонерам в охороні правопорядку

Житомирщина: на Олевщині громадські добровольці активно допомагають міліціонерам в охороні правопорядку

17.02.15 10:10 0 729
У райцентрі Житомирщини на системній основі організовано спільне патрулювання вулиць міста членами громадських формувань та правоохоронцями. Така постійна взаємодія дозволяє забезпечувати належний спокій та порядок, а також ефективно реагувати на будь-які порушення.

Керівник громадського формування «Альфа» Юрій Стужу розповідає, що його однодумці, члени об'єднання, щоденно після роботи виходять разом з правоохоронцями патрулювати вулиці рідного міста.

Чергування організовано за спеціально розробленим графіком, а перед заступанням - обов'язковий спільний інструктаж та координація маршруту.

Кожен член громадського формування має при собі посвідчення, а також засоби особистої безпеки та самооборони.

- в Україні дуже нестабільна ситуація і не знаєш, звідки чекати біди. Проте ми не хочемо сидіти, склавши руки, а намагаємось робити все, аби спокій олевчан був під пильним наглядом та у надійних руках, - продовжує Юрій Стужу.

Найчастіше добровільні помічники спілкуються з молоддю, активно роз'яснюючи їх права та обов'язки.

- Інколи підлітковий максималізм або юнацька запальна вдача не дозволяє молодій людині адекватно оцінити ситуацію, за таких обставин можна піддатись і якомусь емоційному пориву, і відверто провокаційному впливу, - продовжує керівник формування.

Найчастіше спільні патрулі можна зустріти у місцях масового скупчення або перебування людей. Самі ж добровольці говорять, що це вияв їх громадянської позиції, оскільки таким чином вони допомагають не лише міліції, а й населенню.

Відтак правоохоронці лише заохочують таку співпрацю й інформують, що громадськими дружинниками можуть бути повнолітні, відповідальні та активні громадяни. Участь добровольців в охороні громадського порядку дозволяє збільшити кількість патрульних нарядів, що, у свою чергу, робить вулиці міста безпечнішими, недарма народне прислів'я стверджує: «Громада - велика сила ».

Юлія Хомутовська,

Олевський РВ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські свободівці ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ