В Житомирській області ДАІ звертається до автовласників з проханням відповідально ставитися до зберігання власних авто

В Житомирській області ДАІ звертається до автовласників з проханням відповідально ставитися до зберігання власних авто

17.02.15 10:22 0 593
У січні місяці на всій Україні по всій Україні зареєстровано збільшення випадків незаконних заволодінь автотранспортом. ДАІ проводить ряд комплексних заходів щодо протидії крадіжкам автомобілів, рейди на автодорогах, блокпостах, перевірки на авторинках тощо. Водночас правоохоронці звертають увагу громадян, що досить часто транспорт стає поживою для крадіїв через легковажність самих автовласників.

Найбільше незаконних заволодінь автотранспортом зареєстровано у столиці. У порівнянні з січнем 2014 року їх кількість в Києві зросла більш ніж втричі, Донецька та Луганська області також додають клопоту правоохоронцям. Втім мешканцям інших регіонів так само не варто втрачати пильність.

«Водії іноді бувають надто безпечні, що безперечно «на руку» зловмисникам, - зауважує начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, - «натомість виконання простих правил дозволяють значно підвищити захист автомобіля».

Зокрема, працівники ДАІ рекомендують:

- обладнати автомобіль не тільки сигналізацією, а й механічним пристроєм проти викрадень;

- користуватися послугами гаражів і стоянок, що знаходяться під охороною, не паркувати свій автомобіль на ніч біля житлового будинку або під'їзду без нагляду;

- не залишати ключі від авто працівникам СТО, автомийок та малознайомим людям;

- ні в якому разі не зберігати в салоні документи на авто - цим ви не тільки ускладните його пошуки, але і створите сприятливі умови для керування викрадачем вашим транспортом;

- завжди замикати авто, навіть якщо вам потрібно відлучитися у справах бодай на одну хвилину;

- не залишати в автомобілях цінні речі. Як правило, в багатьох випадках здобиччю злодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, автомагнітоли, акустика. З салону автомобіля так само «пропадають» сумки, ноутбуки, мобільні телефони. При цьому злодії псують замки дверей, розбивають скло, завдаючи часом більш значний збиток, ніж вартість викраденого майна;

- якщо ви побачили підозрілих осіб, які намагаються викрасти транспортний засіб або знімають з нього державні номерні знаки – негайно повідомте до підрозділу органів внутрішніх справ.

У разі викрадення авто, невідкладно телефонуйте за номером «102». Інформація швидко надійде до правоохоронців, що дасть їм змогу відразу розпочати пошуки. Це підвищить шанси знайти зловмисників і викрадений транспортний засіб.

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: чемпіонат міста з ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ