В Закарпатській області учасники конкурсних торгів на закупівлю харчування у школи підробляли документи - прокуратурою розпочато кримінальне провадження               

В Закарпатській області учасники конкурсних торгів на закупівлю харчування у школи підробляли документи - прокуратурою розпочато кримінальне провадження           

17.02.15 10:11 0 720
Хустською міжрайонною прокуратурою внесено відомості до ЄРДР та розпочато два кримінальні провадження за фактами підроблення документів та їх використання (ч.2 та ч.4 ст.358 КК України) учасниками конкурсних торгів.

Як повідомив Хустський міжрайонний прокурор Сергій Зовдун: «Йдеться про конкурсні торги на закупівлю продуктів харчування у школах, які затверджувались та проводилися комітетом з конкурсних торгів відділу освіти Хустської РДА. Прокуратурою вивчено матеріали вказаної документації і встановлено, що вимоги та положення Закону України «Про здійснення державних закупівель» передбачають наявність у претендентів працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.

Проте, два підприємці, бажаючи перемогти у цих торгах, проте не маючи кваліфікованого персоналу, вдалися до підробки документів. Тому, у складі своїх конкурсних пропозицій для участі у вищевказаних процедурах закупівлі, подали довідки про наявність у них матеріально-технічної бази та працівників.

Відтак, наразі прокуратурою розпочато два кримінальні провадження за вказаними фактами. За підроблення документів та їх використання передбачено штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МОН: Святкувати День ...
Наступна новина: Чехія надсилає Україні ...

КОМЕНТАРІ