На Хмельниччині у Києві відбувся перший випуск тренерів-психологів,які спеціалізуються на лікуванні посттравматичної стресової реакції

На Хмельниччині у Києві відбувся перший випуск тренерів-психологів,які спеціалізуються на лікуванні посттравматичної стресової реакції

17.02.15 10:35 0 605
15 лютого в Києві відбувся перший випуск тренерів-психологів, що будуть спеціалізуватися на лікуванні посттравматичної стресової реакції.

Протягом шести днів лікарі, психіатри, психотерапевти, психологи, соціальні працівники та волонтери з усієї України проходили курс лекцій семінару-навчання із запобігання та лікування постравматичного стресового розладу. Після закінчення курсу народний депутат, голова парламентського Комітету з питань охорони здоров'я, Радник Президента Ольга Богомолець та доктор психології, засновник нейролінгвістичного програмування, кодування психіки (НЛП) Френк П'юселік вручили сертифікати «Тренер ПТСР із запобігання та лікування» 27 учасникам, які показали найбільш високі навички та знання. Всього курс семінару пройшли більше двохсот осіб.

Ініціатор проведення навчань Радник Президента, народний депутат Ольга Богомолець розповіла що основна мета тренінгу — навчити фахівців методам і формам запобігання та лікування посттравматичної стресової реакції. «Крім фізичних ушкоджень, на війні солдати отримують ще й психологічні травми. До 90% мобілізованих українців, які не є професійними військовими ризикують отримати бойову психічну травму. Допомогти таким бійцям та їх сім'ям і будуть покликані психологи та психотерапевти, яких ми навчали в столиці. Це початок створення єдиної системи кваліфікованих тренерів-психологів, які повернуться в свої області, де працюватимуть — тренувати соціальних працівників та людей, котрі будуть безпосередньо контактувати з пораненими бійцями та сім'ями загиблих героїв», — зазначила Ольга Богомолець.

В рамках семінару учасники отримали, зокрема, знання Правил виживання під час бойових дій та їх застосування у процесі реабілітації бойової психологічної травми (БПТ) і пост-травматичної стресової реакції (ПТСР) і дізналися, як правильно здійснювати психологічне консультування з дотриманням Правил виживання під час бойових дій.

З учасниками семінару працювала команда досвідчених лекторів на чолі з Френком П'юселіком, доктором психології, одним з трьох співзасновників нейролінгвістичного програмування, кодування психіки. НЛП (від англ. Neuro-linguisticprogramming) — напрям у психотерапії та практичної психології, який вивчає закономірності суб'єктивного досвіду людей через розкриття механізмів та способів моделювання поведінки і передачі виявлених моделей іншим людям. До речі, Френк П'юселік сам є ветераном В'єтнамської війни, тому про те, що таке бойова психічна травма, знає не з чуток. «Для солдата, який повертається з війни важливо знати, що поряд з його будинком є місце, куди він зможе звернутися у разі потреби, де йому допоможуть інтегруватися і повернутися до нормального життя в суспільстві», — зазначив лектор семінару.

Захід відбувся за сприяння Міністерства охорони здоров'я України, яке на семінарі представляла Ірина Пінчук, директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ