На Хмельниччині під час рейдової перевірки рятувальники оглянули готовність гідротехнічних споруд до безаварійного пропуску весняного льодоходу

На Хмельниччині під час рейдової перевірки рятувальники оглянули готовність гідротехнічних споруд до безаварійного пропуску весняного льодоходу

17.02.15 11:24 0 648
16 лютого рятувальники Ізяславщини разом із працівниками сектору з питань цивільного захисту населення районної державної адміністрації оглянули гідротехнічні споруди до безаварійного пропуску весняного льодоходу, повені та паводку. Загалом, під час рейду побували на 90 ставках, де є 82 гідроспоруди. У ході огляду встановлено, що в прогнозовану зону можливого підтоплення попадає 11 населених пунктів, в яких проживає 769 людей.

Начальник Ізяславського районного сектора Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Віктор Матвійчук зазначив, що у 2014 році силами Ізяславської міської ради було розчищено 1300 м русла р. Горинь. Крім того, усі користувачі водних об’єктів району зобов'язалися завчасно приспускати воду в ставках для прийому паводкових вод, забезпечити регулювання поверхневих руслових водостоків на період проходження дощових паводків.

«З урахуванням гідрологічних прогнозів та рівня води у річках та ставках району можна зробити висновок, що район готовий до безаварійного пропуску весняного льодоходу, повені та паводку за умови усунення деяких недоліків, що будуть розглянуті на черговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, - продовжив Віктор».

Ізяславський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ