13-15 березня Миколаїв прийматиме восьму «Книжкову толоку»

13-15 березня Миколаїв прийматиме восьму «Книжкову толоку»

17.02.15 10:52 0 666
13-15 березня у м. Миколаїв на Львівщині відбудеться восьма «Книжкова толока». Цього разу вона буде присвячена 150-ій річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова громадської організації «Книжкова толока», директор львівської книгарні «Книжковий дворик» Любов Хомчак.

Зазначимо, «Книжкова толока» – це єдиний в Україні літературний форум загальнодержавного рівня, який відбувається у районному центрі. Щороку він проходить у Миколаївському палаці культури. Там діє книжковий ярмарок.

Минулого року «Книжкова толока» була присвячена 200-літньому ювілею Тараса Шевченка. На захід приїхали десятки письменників з усієї України. Серед них Мирослав Дочинець, Володимир Лис, Тарас Прохасько та Ганна Медвідь. Окрім того, для дітей провели майстер-класи із живопису, писанкарства та ліплення із пластиліну.

Незважаючи на бойові дії на Донбасі, організатори все-таки вирішили провести «Книжкову толоку».

«В цей такий непростий час збираймося і спілкуймося для гарних звичаїв, для повчання, для заохочення до мудрості! Запрошуємо всіх, хто цінує книжку. Подбаймо разом, щоб кожне слово, засіяне на толочанських теренах, проросло любов’ю, засяяло вірою й надією, допомогло будувати міцну державу», – написала Любов Хомчак.

Вона також закликала долучитися до спільної молитви з митрополитом Шептицьким:

«Дякуємо Тобі, Господи, за те, що наш український народ ніколи не був окупантом і нікого в ярмі не тримав, бо що людині з того, коли весь світ здобуде, а душу свою занапастить. Хоч і тернистий шлях випав на долю України, але в тім наше щастя, бо через вузькі ворота входять до Царства Небесного».

«Сподіваємося, що наша толока прилучить нас до Його мудрості і чину, зміцнить бажання змінювати себе і Україну», – додала Любов Хомчак.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську на ...
Наступна новина: На Вінничині попередження ...

КОМЕНТАРІ