У Таллінні вперше пройде Тиждень українського кіно

У Таллінні вперше пройде Тиждень українського кіно

17.02.15 11:20 0 627
У столиці Естонії Таллінні з 18 по 23 лютого пройде перший Тиждень українського кіно. Фото: radiosvoboda.org

Як йдеться на офіційному сайті Держкіно, під час шестиденного фестивалю, що організували Державне агентство України з питань кіно, Естонський кіноінститут та естонська дистриб’юторська компанія Menufilmid, покажуть шість повнометражних фільмів та одну збірку короткометражок. Їх представлятимуть голова Держкіно Пилип Іллєнко, режисери Валентин Васянович, Олесь Санін та Вікторія Трофіменко і продюсери Максим Асадчий та Ія Мислицька.

У списку повного метру «Поводир» Олеся Саніна, «Креденс» Валентина Васяновича, «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» Юрія Іллєнка, «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко, «Хвороба кохання» Дмитра Тимошпольського та «Плем’я» Мирослава Слабошпицького.

До короткометражної програми «Українська нова хвиля», започаткованого Національним центром Олександра Довженка, увійшли шість українських короткометражних (ігрових, документальних чи анімаційних) фільмів 2014 року, переможців фестивалів в Києві, Одесі та Варшаві – «Прості речі» Олександра Ратія, «Затичка» Сії Тітової, «Крамниця співочих пташок» Анатолія Лавренішина, «Листопад» Марії Кондакової, «І Бог зробив крок у порожнечу» Зази Буадзе та «Обличчя» Нікона Романченка.

Також під час Тижня кіно відбудеться зустріч українських режисерів та продюсерів з естонськими кінематографістами, дискусія на тему впливу кіномистецтва на суспільство та можливості фільму змінити хід історії.

«Перший тиждень українського кіно в Естонії – це дуже відповідально і знаково. Адже кіномистецтво здатне, як ніщо інше, представляти країну, знайомити з нею іноземців. Естонія підтримує Україну в теперішній складній ситуації, тож ми сподіваємося не тільки продемонструвати одні з кращих зразків нашого кіно, а й налагодити зв’язки з однодумцями і колегами», – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ