У Львові відбудеться вечір-реквієм «Пам’яті Небесної сотні»

У Львові відбудеться вечір-реквієм «Пам’яті Небесної сотні»

17.02.15 10:26 0 658
У Львівській обласній філармонії відбудеться вечір спогадів про події на Майдані – «Пам'яті Небесної сотні», за участі Галицького академічного камерного хору, Камерного хору «Глорія» та Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під диригуванням Володимира Сивохопа.

Про це повідомила прес-служба Львівської філармонії.

У програмі концерту-реквієм прозвучить масштабний твір Франца Шуберта – Меса № 6 Мі-бемоль мажор, яка з численних церковних творів Шуберта відрізняється піднесеним характером і музичним багатством.

Шоста меса була написана Шубертом у 1828 році, менш ніж за півроку до смерті. Треба сказати, що у цей час з’являються найтрагічніші твори композитора. Однак меса різко відрізняється від них за настроєм: в ній панують світлі та радісні почуття.

Зіставлення традиційних і романтичних частин також є характерним для цієї меси. Так, перша Kyrie eleison (Господи помилуй) написана на основі пісенної мелодики, наступна Gloria (Слава) – величава за характером. Подібний внутрішній контраст і в масштабній 3-й частині, Кредо (Вірую). Темні образи втілюються в зловісний хор, котрий написаний у ритмі траурного маршу й зображає розп’яття (Crucifixus). Щоб висвітлити воскресіння Христа (Et resurrexit) композитор використовує повторення початкової теми Credo. У ліричній 5-ї частини, Benedictus (Благословен), тема то варіюється як у пісні, то розвивається канонічно як в поліфонічних формах. А єдиний похмурий, драматичний епізод – початок 6-ї частини, Agnus Dei (Агнець Божий) – перегукується з музикою бароко: тема фугато графічно нагадує хрест, що є таким характерним для музики Йоганна Себастьяна Баха.

Концерт-реквієм відбудеться 20 лютого о 19 годині.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді син-наркоман ...
Наступна новина: У Чернігові вшанували ...

КОМЕНТАРІ