Запрацював сайт про елітну нерухомість в Україні та її власників

Запрацював сайт про елітну нерухомість в Україні та її власників

17.02.15 10:08 0 702
Ініціатива «Канцелярська сотня» запустила сайт про елітну нерухомість та її власників «Гарна Хата».

Сайт «Гарна хата» запрацював з 13 лютого.

«Клубні будинки Печерська, буферна зона Софії та інші найкрутіші місця. Читайте, шукайте прізвища чиновників, якщо знайдете – дайте знати. Я сподіваюсь, що цей ресурс допоможе і журналістським розслідуванням, і громадянській активності, і правоохоронним органам», – написав у Фейсбуці учасник ініціативи, журналіст Денис Бігус.

На даний час до реєстру внесено вісім житлових комплексів у центральних районах Києва. Зокрема ЖК «Златоустівський», «Французький квартал», «Столичний дім», «Новопечерські липки», а також кілька клубних будинків. За словами Бігуса інформація буде щоденно оновлюватись.

Перелік власників елітної нерухомості «ГарнаХата» базується на даних офіційного державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Номери квартир приховані у відповідності із законом про персональні дані.

За три дні існування реєстру серед власників елітної нерухомості знайдені компанії екс-міністру доходів та сборів Олександра Клименко, екс-архітектор Києва Сергій Бабушкін, чиновники, родичі політиків та бізнесмени.

Зокрема, сайт «Наші гроші» встановив, що квартирою в ЖК «Новопечерські Липки», вартістю у 26 млн грн володіє нідерландська компанія «Stichting administratiekantoor LVV», на яку офіційно записаний маєток екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Як крадуть гроші з ...

КОМЕНТАРІ