У Львові Таїсія Литвиненко і Федір Стригун відзначили 50-річчя творчої діяльності

У Львові Таїсія Литвиненко і Федір Стригун відзначили 50-річчя творчої діяльності

17.02.15 11:08 0 730
14 лютого у львівському Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької відбулася Святкова академія з нагоди 50-річчя творчої діяльності народних артистів України Таїсії Литвиненко і Федора Стригуна.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Під час Святкової академії публіка мала можливість поспілкуватися із корифеями театру, а також переглянути фрагменти раритетних стрічок та уривки з вистав, які принесли славу Федору Стригуну і Таїсії Литвиненко.

Привітати акторів прийшли віце-прем’єр-міністр – міністр культури України В’ячеслав Кириленко, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Петро Колодій та міський голова Львова Андрій Садовий.

Від імені Президента України, В’ячеслав Кириленко вручив «Орден князя Ярослава Мудрого» IV ступеня Федору Стригуну.

Під час творчого вечора Таїсія Литвиненко наголосила, що найкращі свої ролі вона зіграла саме у Львові. Водночас Федір Стригун зазначив, що для постановки вистав завжди обирав теми, які б пробуджували українську національну свідомість.

У вітальному слові В’ячеслав Кириленко зазначив, що творчий ювілей цих двох видатних акторів – велика подія не лише для Львова, а й для всієї України.

Віце-прем’єр підкреслив, що вистава «У.Б.Н.», яка була поставлена у драматичному театрі імені Марії Заньковецької під керівництвом Федора Стригуна, сприяла національному піднесенню українців.

«Я був на прем’єрі вистави «У.Б.Н.» у Києві в 2001 році. Тоді вже була незалежна Україна, але, на жаль, нічого українського в цій державі не було. Це був безпросвітний період, коли все українське або зневажалося, або знищувалося. А ця вистава прийшла тоді, коли мала прийти»,- поділився спогадами В’ячеслав Кириленко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернігівщина: запорізькі ...

КОМЕНТАРІ