У Львові на одній з автостанцій правоохоронці перевіряли готовність населення та служб до попередження терористичних загроз

У Львові на одній з автостанцій правоохоронці перевіряли готовність населення та служб до попередження терористичних загроз

17.02.15 10:02 0 767
Під час умовного замінування автовокзалу працівники міліції та СБУ визначали рівень готовності відповідних служб, працівників відомчої охорони а також пересічних громадян до попередження терористичних загроз у місцях скупчення людей.

На одній з автобусних станцій Львова правоохоронці підклали у залу очікування муляж вибухового пристрою. Псевдо вибухівка була запакована у пластиковий пакет та лежала на видному місці біля білетної каси. За діями відвідувачів автостанції, а також за працівниками служби охорони, уважно спостерігали працівники міліції та СБУ в цивільному одязі.

Теоретично, залишений без нагляду пакет мав би негайно привернути увагу відвідувачів автостанції, а особливо охорони, проте довгий час на підозрілий пакунок ніхто не звертав уваги. Спостереження тривало близько двох годин, доки «приманкою» зацікавились компанія молодих людей, серед яких одна дівчина. Вона зателефонувала за номером 102 та попередила про знахідку працівників служби охорони автостанції.

Служба охорони та адміністрація вокзалу на небезпечну знахідку відповідним чином не відреагували та відповідних заходів не вжили.

На місце виклику прибули слідчо-оперативна група, вибухотехніки та інші служби, котрі спрацювали оперативно і діяли на місці згідно визначеного порядку. І лише після цього спостерігачі повідомили усіх, що «замінування» навчальне.

«Ми провели практичні навчання у реальних умовах і після їх завершення у нас з'явилось досить багато запитань. Перше, і головне – громадяни довший час відпихали підозрілий предмет ногами, дехто навіть заглядав у пакет, але ніхто не повідомив про нього адміністрацію вокзалу чи міліцію. Друге – служби прибули на виклик оперативно, проте ми вимагатимемо від правоохоронців більш швидкого реагування на повідомлення про загрозу терористичного акту. І третє – незадовільний рівень підготовки охоронців вокзалу. Працювати є над чим», - зазначив на завершення навчань начальник Управління громадської безпеки ГУМВС України полковник міліції Андрій Гребенюк.

Нагадаємо, про проведення спільних навчань керівництво міліції Львівщини та СБ України у Львівській області домовились під час спільної наради, що відбулась 5 лютого. На нараді обговорювались практичні питання щодо проведення спільних заходів по посиленню охорони громадського порядку та зниження рівня терористичних загроз у Львові та в області, особливо у місцях скупчення людей.

«Ми, звичайно, детально проаналізуємо все, що побачили, проведемо відповідну роботу з адміністраціями автостанцій та службами охорони, врахуємо помилки і, не виключено, проведемо такі навчання ще раз», - зазначив Андрій Гребенюк.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ