У Львівській області Олег Панькевич та Ярослав Кравченко здійснили поїздку до литовського Каунаса

У Львівській області Олег Панькевич та Ярослав Кравченко здійснили поїздку до литовського Каунаса

17.02.15 10:57 0 717
Заступник Голови ВО "Свобода", депутат Верховної Ради VII скликання Олег Панькевич та депутати Львівської обласної ради, члени комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв'язків з українцями за кордоном свободівець Ярослав Кравченко та Святослав Шеремета на запрошення міської ради Каунаса здійснили поїздку до цього литовського міста.

Делегація зустрілася з представниками литовської влади, міської ради Каунаса, обговорили питання щодо налагодження контактів між навчальними закладами Литви та України, програми підтримки литовців у Львівській області та українців у Литві, проведення подальших спільних заходів, зокрема, можливого проведення виставок, присвячених темі УПА, Голодомору та подіям на сході України. Під час зустрічі з представниками організації "Спілка стрільців Литви", яка займається військово-патріотичним вишколом, домовились про налагодження співпраці між патріотичними громадськими організаціями Литви та України.

Окрім того, українська делегація взяла участь у церемонії, присвяченій підсумкам навчання кадетів школи ім. генерала Повіласа Плехавічуса у м. Каунасі. Під час офіційної зустрічі з керівництвом школи українська сторона ознайомилася з роботою закладу, домовилися про налагодження контактів та проведення спільних таборів литовських школярів та вихованців ліцею ім. Героїв Крут у Львові. Також депутати передали директору, полковнику Вікторасу Даунісу подарунки, книги про Львів, Українських Січових Стрільців та Євгена Коновальця, з яким пов'язана історія спільної боротьби українського та литовського народу. Олег Панькевич подарував пам'ятну монету, присвячену 500-річчю битви під Оршею, наголосивши, що ми повинні пам'ятати славні моменти спільної історії.

Вікторас Дауніс, подякувавши за візит, сказав, що як ніколи, зважаючи на події на Сході України, українці і литовці повинні підтримувати один одного. І моральна підтримка є також вкрай важливою.

Коментуючи зустріч, заступник голови ВО "Свобода" Олег Панькевич зазначив: "Литва є тією державою, яка справді щиро підтримує Україну. Таку підтримку ми відчували і у 40-50-х та на початку 90-х років минулого століття. Сподіваюся, що це триватиме і в майбутньому".

Дорогою додому депутати відвідали могили вояків УНР, відновлені у 2005-2006 роках, на православному цвинтарі у м. Сувалки (Республіка Польща).

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівська область: в ...

КОМЕНТАРІ