У Рівненській області рятувальники перевірили готовність місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту району в режимі підвищеної готовності

У Рівненській області рятувальники перевірили готовність місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту району в режимі підвищеної готовності

17.02.15 11:33 0 712
На виконання розпоряджень Кабінету Міністрів України та відповідних доручень Голови Рівненської облдержадміністрації, співробітники Головного управління ДСНС області провели у Здолбунівському районі перевірку виконання заходів щодо приведення в готовність місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в режимі підвищеної готовності.

На заняттях були присутні виконуючий обов’язки голови Здолбунівської районної державної адміністрації Владислав Щавінський, голова Здолбунівської районної ради Василь Тимощук, керівники районних служб цивільного захисту, а також депутат обласної ради Олександр Андріюк, який також переймається навчанням населення району та приведенням в готовність до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту.

Під час проведення перевірки організовано збір керівного складу органів управління цивільного захисту та керівників потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки з якими проведено заняття щодо порядку дії при встановленні режимів функціонування територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в режимі підвищеної готовності.

Разом з тим, було вивчено стан організації навчання населення у сфері цивільного захисту, перевірено плани цивільного захисту на особливий період та плани реагування на надзвичайні ситуації. Проаналізовано стан готовності захисних споруд цивільного захисту до використання їх за призначенням та хід проведення їх технічної інвентаризації. Після чого шляхом практичного відпрацювання умовної ввідної перевірено готовність органів управління та сил цивільного захисту району до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Крім того співробітники Головного управління Держслужби з НС надали методичну допомогу керівникам об’єктів із трансляцією короткометражних відеофільмів щодо порядку дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та надали відповідну роз’яснювальну літературу та пам’ятки.

Підбиваючи підсумки навчань, начальник управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Іван Жакун подякував усім задіяним службам за оперативні та високо професійні дії, а також зазначив, що в цілому мета навчань була досягнута – рятувальники удосконалили свої вміння та навички, а також потренувалися злагоджено взаємодіяти з районними аварійними службами.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 11-річна донька Парубія ...
Наступна новина: На Тернопільщині стартував ...

КОМЕНТАРІ