У Житомирі перед судом постане організоване злочинне угрупування крадіїв на залізниці

У Житомирі перед судом постане організоване злочинне угрупування крадіїв на залізниці

17.02.15 10:36 0 598
Слідчими Житомирщини завершено розслідування та направлено до суду матеріали кримінального провадження відносно чотирьох жителів області, які упродовж півроку розукомплектовували залізничне полотно. Злочинців викрили та затримали у червні минулого року працівники УБОЗу.

У ході досудового розслідування встановлено, що організатором злочинної діяльності був 46-річний житель обласного центру, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності. Чоловік залучив до угрупування двох 30-ти та 31-річних житомирян, також їм допомагав 48-річний уродженець Ємільчинського району.

Схема злочину полягала у демонтажі комплектуючих обладнання залізничної колії та подальшому їх транспортуванні до місця порізки. Усі металеві частини згодом опинялися у пунктах прийому металобрухту.

Промислові масштаби крадіжок завдали збитку державі та суб'єктам господарювання на суму майже 200 тисяч гривень.

Відтак відносно організатора злочинного угрупування було обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою, до інших учасників – домашній арешт.

На даний час чоловіки обвинувачені у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена організованою групою), за яке визначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ