У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

17.02.15 10:26 0 640
У Чернігові 15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулися церемонія покладання квітів та молебень.

У сквері біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у центрі міста зібралися близько 500 чернігівців – ветеранів афганської війни, членів їхніх родин, представників влади і громадськості. Квіти до пам'ятника поклали в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Журман, голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

Протоієрей церкви Святого Миколая, отець Георгій відслужив поминальний молебень про загиблих учасників бойових конфліктів на території інших держав. Поіменно було названо усіх 117 чернігівців, які загинули та зникли безвісти під час війни в Афганістані.

Голова обласного відділення УСВА Станіслав Віхров зазначив, що і ветерани-"афганці" не залишаються осторонь подій, які відбуваються в України. Так, з Чернігівщини 42 бійці, які воювали в Афганістані, захищають територіальну цілісність і незалежність України, беручи участь в антитерористичній операції. Організація також надає матеріальну і гуманітарну допомогу у зону АТО.

Міський голова підкреслив, що ветерани Афганістану залишаються єдиною та цілісною організацію, готові за будь-яких умов підтримати один одного, адже їх міцно об'єднує пам'ять про події понад двадцятирічної давності. "Це наша пам'ять про відрізок часу, який не можна виміряти звичайними днями і годинами", - поділився О.Соколов.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ