Чернігівщина: запорізькі рятувальники провели практичні навчання за сигналом «ЗБІР-АВАРІЯ»

Чернігівщина: запорізькі рятувальники провели практичні навчання за сигналом «ЗБІР-АВАРІЯ»

17.02.15 11:09 0 717
Результатом оперативного та продуктивного реагування на надзвичайні ситуації є постійні відпрацювання рятувальниками ДСНС умінь та професійних навичок. У ході навчань вдосконалюються практичні дії аварійно-рятувальних загонів Служби порятунку під час ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру. Саме тому проведення навчань та тренувань є важливою частиною роботи для кожного рятувальника.

Відпрацювання дій у разі виникнення можливих надзвичайних ситуаціях проводяться постійно у кожній області в Україні. Так, 15 лютого, для того, аби перевірити оперативність та готовність підрозділів ГУ ДСНС України у Запорізькій області, в м. Енергодар Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Григорій Марченко оголосив збір особового складу за сигналом «ЗБІР-АВАРІЯ».

За оголошеним сигналом до визначено місця прибули 204 особи особового складу та співробітники запорізького гарнізону. Під час проведення стройового огляду особового складу, наявності та комплектації тривожних валіз та засобів індивідуального захисту, порушень, що впливають на організацію роботи запорізького гарнізону та виконання дій за призначенням виявлено не було.

Як зазвичай, ввідну стосовно умовної надзвичайної ситуації рятувальники отримують вже після прибуття до місця призначення. Цього разу керівництву адміністрації ВП «Запорізька атомна електростанція» та першому державно-пожежному рятувальному загону було оголошено ввідну: «Внаслідок ураганного вітру на території світлового двору виникло падіння опорної конструкції трансформатора другого енергоблоку ВП «ЗАЕС», сталося коротке замикання, що спричинило інтенсивне скіпання масла в корпусі трансформатора, розгерметизацію корпусу і загоряння масла в ньому».

До ліквідації умовної надзвичайної ситуації було задіяно 45 осіб особового складу та 8 одиниць техніки. Оперативно та злагоджено умовні наслідки, спричинені негодою, були ліквідовані.

«Хочу зазначити, що з поставленою задачею особовий склад підрозділів першого державного пожежно-рятувального загону та персонал об’єкту впорався своєчасно та у повному обсязі. Ми розуміємо, наскільки важливими у випадку виникнення аварій на подібного роду об’єктах, є оперативність та рішучі і скоординовані дії. Тому мий надалі проводитимемо подібного роду тренування, аби бути готовими до можливого виникнення надзвичайних ситуацій різного ступеня складності», - зазначив Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Григорій Марченко

Зазначимо, що зважаючи на складну економічну ситуацію в країні, фінансові затрати для проведення навчань були мінімальними: не було витрачено жодної зайвої краплі пального. Адже наразі всі зусилля Уряду України спрямовані на те, аби якнайшвидше стабілізувати економічну ситуацію в країні.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ