В Івано-Франківській області безпека людей у Карпатах - під пильним наглядом гірських рятувальників

В Івано-Франківській області безпека людей у Карпатах - під пильним наглядом гірських рятувальників

17.02.15 11:12 0 624
Туристична галузь є не тільки важливим чинником стабільного і динамічного збільшення надходжень до місцевого бюджету Карпатського регіону, але й джерелом підвищеної уваги пошуково-рятувальних підрозділів ДСНС України. Оскільки кількість туристів, які обирають для відпочинку Карпатські гори, з кожним роком зростає, дедалі частіше постає питання їх надійного захисту та оперативного реагування на небезпечні ситуації, до яких вони можуть потрапити.

На перше місце нині виходить безпека туристів. Забезпечення захисту та запобігання їх потрапляння у надзвичайні ситуації, а також розвиток аварійно-рятувальної служби пошуку та супроводу туристів безпечними маршрутами ґрунтується на наявних передумовах для виникнення різноманітних надзвичайних ситуацій та подій, пов'язаних з небезпекою під час відпочинку громадян України та іноземних мандрівників на території держави, їхніх занять активними та екстремальними видами туризму; потреби оперативного реагування під час появи надзвичайних ситуацій з метою рятування туристів та проведення профілактичних заходів для створення безпечних умов відпочинку відвідувачів гірських курортів та інших рекреаційних закладів.

З початку 2015-го року прикарпатські гірські рятувальники здійснили уже 5 виїздів на пошуково-рятувальні роботи та врятували п'ятьох людей. Усе це відбувається, звичайно, у важких умовах, однак жоден із рятувальників не скаржиться. Радше навпаки: надзвичайно пишаються своєю нелегкою професією, вважаючи її справою свого життя і покликанням.

Нині на Івано-Франківщині працюють більше півсотні гірських рятувальників у семи пошуково-рятувальних відділеннях, які розміщуються у Косові, Верховині, Яремче, Ворохті, Вигоді, Осмолоді та Івано-Франківську. Спектр їхньої діяльності надзвичайно широкий: пошуково-рятувальні роботи, супровід туристичних груп, забезпечення масових заходів у гірській місцевості, проведення масово-роз’яснювальної роботи серед населення щодо правильного поводження у горах. Усі рятувальники люблять свою роботу та пишаються тим, що саме їм доводиться виконувати таку надзвичайно важливу місію: стояти на варті людської безпеки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Рівненщині працівники ...

КОМЕНТАРІ