В Чернігівській області в умовах холодів зростає кількість пожеж

В Чернігівській області в умовах холодів зростає кількість пожеж

17.02.15 10:39 0 629
В умовах холодів на Чернігівщині зростає кількість пожеж, під час яких у вогні гинуть та отримують травми мешканці переважно приватного житлового сектору. Основними причинами такої статистики є нехтування правилами безпечного користування електропобутовими та приладами опалення, необережне поводження з вогнем, переважно при палінні в ліжку у нетверезому стані.

Лише протягом минулого тижня в Чернігівській області виникло 23 пожежі, під час яких 9 людей загинуло, ще одна отримала травми.

З огляду на це, рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області закликають громадян не палити у ліжку, особливо в стані алкогольного сп’яніння, ретельно гасити недопалки і сірники та звертати увагу на стан пожежної безпеки приладів опалення й електромереж. Печі повинні бути відремонтовані і ретельно перевірені, а димарі очищені від сажі. Не слід залишати без нагляду опалювальні прилади та перегрівати їх, використовувати для розпалювання легкозаймисті та горючі рідини. Крім того, не можна топити печі з відкритими дверцятами, сушити біля них одяг, дрова та інші горючі матеріали. Виявлені в печі тріщини необхідно своєчасно зашпаровувати.

Ю.М. Аникієнко,

заступник начальника Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ