Закарпатські рятувальники закликають населення не палити суху траву

Закарпатські рятувальники закликають населення не палити суху траву

18.02.15 13:59 0 699
Хоча природа нас особливим теплом ще і не радувала, але червоно-білим машинам закарпатських вогнеборців вже доводилося 5 разів мчати до місця загорання сухої трави, чагарників та сміття.

Цьогоріч перше повідомлення про загорання сухостою надійшло 15 лютого з м. Виноградів, де вогнем було знищено 5 гектарів сухої трави та очерету. Цього ж дня горіло сміття на відкритій території й в обласному центрі. А наступної доби для гасіння сухостою рятувальники виїжджали тричі: 2 випадки в Перечині та знову таки у Виноградові.

За правило, подібні виклики у рази почастішають одразу по тому‚ як над Закарпаттям запанує тепла суха погода, а особливо ситуація може загостритися наприкінці березня – початку квітня. Саме в цей час закарпатці активно розпочнуть впорядковувати присадибні та дачні ділянки, намагаючись позбавитися від опалого минулорічного листя, сухої трави, чи іншого мотлоху найменш трудомістким способом – спалюванням. На жаль, такі горе-прибиральники не переймаються, що для вогняної стихії потрібно дуже мало‚ щоб «вирватися» з під людської опіки й почати нищити все на своєму шляху, завдаючи численних матеріальних збитків‚ або ж навіть травмуючи самих ініціаторів прибирання. А про непоправну шкоду, яку завдають самопали екології, фауні та флорі рідного краю, й годі говорити. І все ж рятувальник сподіваються, що здоровий глузд краян переможе над бажанням «поприбирати» за допомогою відкритого вогню.

Рятувальники Закарпаття закликають усіх краян відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та чагарників. А перед тим, як починати прибирання території приватного обійстя чи підприємства, варто ще раз подумати про можливі негативні наслідки, і якщо виникають найменші сумніви щодо безпеки, то краще багаття не розкладати, тоді ні здоров'я, ні кишеня не постраждають...

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Виконання ...
Наступна новина: Екіпаж підшефного катеру ...

КОМЕНТАРІ