В Луцьку міський голова Микола Романюк звітував про роботу за 2014 рік  перед членами постійної комісії з питань освіти,науки,культури,мови

В Луцьку міський голова Микола Романюк звітував про роботу за 2014 рік перед членами постійної комісії з питань освіти,науки,культури,мови

18.02.15 09:40 0 617
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови. Депутати Анатолій Пархом'юк, Ірина Констанкевич, Аскольд Пекарський заслухали та взяли до уваги звіт міського голови про діяльність виконавчих органів міської ради за 2014 рік.

Міський голова Микола Романюк у своєму виступі акцентував на тому, що це був особливий рік. Революція Гідності, війна на сході України, політична та економічна кризи – все це пережив кожний українець у минулому році. Кожна територіальна громада відчула великі зміни, а місцевим органам влади довелося оперативно корегувати свої плани у господарюванні та управлінні.

Загалом у минулому році влада працювала над реалізацією 40 міських цільових та комплексних програм.

У 2014 році до бюджету міста надійшло 1 млрд 95 млн грн, виконання склало 101,1%. Бюджет міста перевиконано на 11,4 млн грн. Податок на доходи фізичних осіб формував основну частину доходів загального фонду бюджету міста.

За словами міського голови, в галузі економіки міста провідна роль належить підприємствам реального сектору економіки. У 2014 році порівняно з попередніми роками забезпечувалась позитивна динаміка приросту обсягів реалізованої промислової продукції. У 2014 р. цей показник становив 3,54 млрд грн.

“Головною складовою підвищення рівня життя лучан є зростання середньомісячної заробітної плати. Так, станом на 1 жовтня минулого року номінальна середньомісячна заробітна плата по місту становить 2 781 грн, по області 2 646 грн”, -сказав міський міський голова.

Він повідомив, що у Луцьку протягом останніх років активно проводиться робота над вирішенням питання економії енергоресурсів, запровадження заходів з енергозбереження та енергоефективності. Зокрема, за минулий рік у бюджетній сфері, житловому секторі, промисловості та житлово-комунальному господарстві міста впроваджено 86 енергозберігаючих заходів на загальну суму понад 12 млн грн. Результат цієї роботи – економія шести млн грн в рік вже у найближчий період. За підсумками 2014 року скорочено споживання теплової енергії на 14,6 тис.Гкал., або на 33,6%, природного газу на 117,7 тис.куб.м, або на 27%, та гарячої води на 6 тис.куб.м, або на 13,5%. У 2014 році Луцьк став одним із міст-переможців проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР). За кошти міського бюджету встановлено індивідуальні теплові пункти в Луцьких центрах первинної медико-санітарної допомоги № 2 та № 3, в акушерському та гінекологічному корпусах міського клінічного пологового будинку.

Міська влада продовжує активну співпрацю в рамках міжнародного проекту Північно-Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО. Крім цього, в Луцьку реалізовано проект «Енергія для мерів Сходу».

Доповідач зазначив, що у 2014 році проводились відповідні роботи щодо ремонту міських доріг. Загалом здійснено капітальний та поточний ремонт 192 об'єктів вулично-дорожньої мережі.

Одним із головних напрямків реформування житлово-комунального господарства у місті Луцьку є створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Вже у місті зареєстровано 139 об'єднань (17% від кількості багатоквартирних будинків), з них 19 – створено у звітному році.

Микола Романюк тезисно розповів, як здійснювався благоустрій, охорона довкілля та санітарний стан міста. Зокрема, особлива увага зосереджувалась на облаштуванні зупинок громадського транспорту критими навісами, лавами та смітниками. Облаштовано 13 зупинок громадського транспорту та встановлено 9 критих навісів. Протягом 2014 року тривали роботи з озеленення міста. Було видалено більше 340 старих і сухостійних дерев, висаджено більше 3 000 саджанців. Продовжувалась робота з благоустрою очищення та відновлення санітарного стану річки Сапалаївка.

Важливим проектом для нас залишається будівництво сучасного полігону для утилізації твердих побутових відходів в с. Брище.

Щодо розвитку транспортної інфраструктури міста, то першочерговим завданням є розвиток громадського транспорту.

У місті експлуатується 28 автобусних маршрутів, за якими працює 233 автобуси. Однак, в нашому місті майбутнє громадського транспорту передбачає пріоритет розвитку тролейбусного руху. У 2014 році щоденно на маршрути виходило більше 40 тролейбусів.

Микола Романюк коротко зупинився на сфері міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцька, культури, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту. Нині Луцьк співпрацює з 16 містами у 9 країнах світу. Розповів про головні програми, які реалізувалися у галузі культури, охорони здоров'я та відповів на запитання депутатів.

Члени комісії також підтримали проект рішення щодо затвердження статуту комунального закладу «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат Луцької міської ради» в новій редакції.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі питання ...
Наступна новина: Вінничина: в обласному ...

КОМЕНТАРІ