Тернопільська обдержадміністрація підписала договір про співпрацю з «Благодійним Фондом «Зміни одне життя - Україна»

Тернопільська обдержадміністрація підписала договір про співпрацю з «Благодійним Фондом «Зміни одне життя - Україна»

18.02.15 12:41 0 751
Чотиристоронній договір про співпрацю підписали 17 лютого голова Благодійної організації «Благодійний Фонд «Зміни одне життя - Україна» Леонід Лебедєв, начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА Степан Герасимів, директор департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Курило та директор департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Любомир Крупа.

За словами Івана Бабійчука, договір передбачає співпрацю Сторін щодо сприяння сімейному влаштуванню якомога більшої кількості дітей, які не мають батьківської опіки та піклування в сім'ї, створивши таким чином умови для їх фізичного, духовного, інтелектуального та культурного розвитку.

У свою чергу, Леонід Лебедєв висловив сподівання, що співпраця з Тернопільською облдержадміністрацією буде плідною та допоможе дітям знайти сімейний затишок.

«В області має місце тенденція до зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, разом з тим, при зменшенні впродовж останніх трьох років на 38 осіб числа таких дітей, збільшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих до сімейних форм виховання», - зауважив Степан Герасимів.

Відтак, за його словами, підписання договору сприятиме створенню на території області цілісної системи захисту прав дітей, зокрема, створення умов для реалізації прав кожної дитини на виховання в сім'ї, зростання в безпечному сімейному оточенні, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист та гармонійний розвиток, підвищення ефективності роботи державних органів та органів місцевого самоврядування із запобігання соціальному сирітству.

Довідково: станом на 01 січня 2015 року з 1190 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (274 та 916 відповідно), які проживають на території області, 1043 з них (87,6% при загальнодержавному показникові 85%) виховуються в сімейних формах виховання.

З 2006 року щорічно зростає кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлених громадянами України на території області, а починаючи з 2005 року – зменшується кількість дітей, усиновлених іноземцями.

Протягом 2014 року громадянами України усиновлено 10 дітей, іноземцями – 3 дитини.

З початку 2015 року громадянами України усиновлено 2 дітей, іноземцями діти не усиновлювалися.

Разом з тим, при позитивній тенденції щодо зростання національного усиновлення стабільно високою залишаються кількість дітей, які підлягають усиновленню (305);

-38 подружніх пар потенційних усиновлювачів налаштовані на усиновлення маленької дитини, а чисельно переважаюча група дітей, які очікують усиновлення (85%) – діти від 8 років і старші.

Налагоджено систематичний контроль за дотриманням прав та інтересів 243 усиновлених дітей за місцем їх проживання, складено і виконуються графіки відвідування сімей, в яких вони виховуються, сформовано звіти про умови проживання та виховання усиновлення дітей.

Станом на 1 січня 2015 776 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування виховуються у родинних опікунів та піклувальників (в т.ч. 33 дітей з особливими потребами).

Щорічно збільшується кількість прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Станом на 10 січня 2015 року 277 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються у 134 прийомних сім'ях (207 дітей, в т.ч. 5 дітей з особливими потребами) та 10 дитячих будинках сімейного типу (70 дітей).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Вінничині в Калинівці ...

КОМЕНТАРІ