У Рівненській області рятувальники проінформували представників ЗМІ про роботу в режимі підвищеної готовності та навчили журналістів діям під час надзвичайних ситуацій

У Рівненській області рятувальники проінформували представників ЗМІ про роботу в режимі підвищеної готовності та навчили журналістів діям під час надзвичайних ситуацій

18.02.15 10:17 0 642
17 лютого в Головному управлінні ДСНС у Рівненській області відбулася зустріч керівництва Служби порятунку Рівненщини з представниками місцевих засобів масової інформації. В ході прес-конференції співробітники Держслужби з НС проінформували журналістів про найбільш актуальні питання сфери діяльності Служби порятунку на сьогоднішній день. Зокрема, заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Ігор Михальчук доповів присутнім, що після оголошення на Рівненщині режиму підвищеної готовності, розпорядженням голови облдержадміністрації Віталія Чугуннікова було створено оперативний штаб, до складу якого увійшли керівники органів влади, обласних підрозділів МВС, Держслужби з надзвичайних ситуацій, СБУ, прокуратури, Міноборони, Нацгвардії, Держприкордонслужби, а також керівники стратегічно важливих підприємств, установ і організацій. Штаб працює щоденно в цілодобовому режимі та здійснює координацію дій з реалізації заходів, спрямованих на попередження та протидію можливим загрозам інтересам держави, життю та здоров’ю громадян. Окрім того, в області діє 257 формувань цивільного захисту, в які входить біля 8500 людей та майже 1400 одиниць техніки. За словами полковника Михальчука, у цей період за наказом очільника Служби порятунку Рівненщини Сергія Крука в підрозділах обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій на цілодобовому чергуванні щоденно перебуває майже 200 чоловік особового складу та понад 50 одиниць техніки. До складу резерву визначено ще майже 190 чоловік особового складу та понад 70 одиниць техніки. Сили Держслужби з НС Рівненщини перебувають в постійній готовності до виконання завдань щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

Після цього, заступник начальника Головного управління з державного нагляду та контролю Олег Панюк розповів журналістам, що в даний час на усіх підприємствах, установах та організаціях Рівненської області рятувальники перевіряють плани цивільного захисту на особливий період та плани реагування на надзвичайні ситуації. Крім того, із персоналом об’єктів проводяться заняття щодо порядку дій під час виникнення можливих надзвичайних ситуацій та проведення рятувальних та інших невідкладних робіт шляхом практичного відпрацювання умовної ввідної. Особлива увага у ході перевірок звертається на стан готовності захисних споруд цивільного захисту до використання їх за призначенням та хід проведення їх інвентаризації, справність систем оповіщення та забезпечення персоналу підприємств засобами індивідуального захисту. Також, співробітники ГУ ДСНС надають методичну допомогу керівникам об’єктів, проводять лекції із робітниками, демонструють короткометражні відеофільми щодо порядку дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та розповсюджують тематичні листівки і плакати.

Окремо підполковник Панюк наголосив, що з 09 лютого з метою всебічного інформування населення щодо порядку дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій (у тому числі, пов’язаних із терористичними актами та воєнними конфліктами), в консультаційних центрах підрозділів Головного управління Держслужби з НС запроваджено цілодобове чергування оперативних груп для надання населенню інформації з питань цивільного захисту. За цей період за консультаціями до фахівців центрів звернулося вже понад 120 громадян.

Про роботу Служби порятунку Рівненщини з переміщеними зі Сходу країни громадянами представників мас-медіа проінформував заступник начальника Головного управління ДСНС Олександр Мохрик. Зокрема, він повідомив, що за останній активний період бойових дій на Сході країни значно збільшилася кількість громадян, що залишають небезпечні території та переїздять в інші регіони України. За минулі два тижня рівненські рятувальники зустріли та доставили до місць тимчасового проживання 28 громадян з Донецької та Луганської областей. Всі вимушено переміщені особи, які перебувають у Рівненській області, проживають у придатних приміщеннях для експлуатації в зимовий період та забезпечені необхідним для першого вжитку майном. Організовано постійний контроль за станом соціально-побутових умов сімей, в разі необхідності безкоштовно надаються продукти харчування, засоби гігієни та предмети першої необхідності. Для дітей рятувальники постійно проводять пізнавально-розважальні заходи.

Потому перед представниками ЗМІ виступив заступник начальника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення облдержадміністрації Віталій Демидов. Він доповів, що із наявних на території області 1671 захисної споруди цивільного захисту, в будь-який час готові прийняти та убезпечити населення 72% споруд. По іншій частині приміщень (як правило, приватної власності) вживаються всі необхідні заходи з приведення їх у придатний стан. Крім того, представник управління ОДА повідомив журналістів про належну організацію на Рівненщині навчання керівного складу підприємств, установ і організацій з питань цивільного захисту, що в свою чергу дозволяє забезпечити надійний стан пожежної та техногенної безпеки усіх об’єктів краю.

По завершенню прес-конференції керівництво Головного управління ДСНС запросило журналістів відвідати постійно діючий пересувний мобільний консультаційний пункт. За вказівкою начальника ГУ ДСНС у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Сергія Крука аналогічні мобільні пункти з моменту введення на Рівненщині режиму підвищеної готовності постійно працюють на об’єктах з масовим перебуванням людей, зокрема на авто та залізничних вокзалах, у великих торгівельних центрах та кінотеатрах. Вони оснащені плакатами, буклетами, брошурами, газетами, журналами, зразками засобів індивідуального захисту тощо. Медійникам рятувальники на спеціальному манекені продемонстрували порядок надання першої домедичної допомоги, правила використання вогнегасників, засобів індивідуального захисту, а також роз’яснили порядок дій під час різного виду надзвичайних ситуацій. Для закріплення отриманих знань журналістам вручили пам’ятки, брошури, плакати та листівки з основних заходів безпеки життєдіяльності.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ