На Хмельниччині рятувальники навчали гімназистів основам цивільного захисту населення

На Хмельниччині рятувальники навчали гімназистів основам цивільного захисту населення

18.02.15 15:51 0 702
17 лютого в Хмельницькій гімназії №1 відбувся загальногімназійний урок із цивільного захисту, на який завітали фахівці Головного управління ДСНС України в області, викладачі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області та сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Одночасно у спортзалі, аудиторіях та лекційній залі понад 600 учнів прослухали лекції на тему: «Дії учасників навчально-виховного процесу у разі загрози чи ведення бойових дій. Правила безпечної поведінки під час надзвичайних ситуацій соціального характеру».

Викладачі Центру проінформували школярів про те, як діяти, коли пролунав сигнал «Увага, всім!», а також про захисні споруди: місця їх знаходження та правила укриття в них. Крім того, учні, переглянувши тематичні відеоролики, дізналися про те, що необхідно покласти в «тривожну валізу», та як діяти під час терористичного акту. В свою чергу, класні керівники підготували та провели тематичні пізнавальні уроки із відеоматеріалами на основі методичних посібників Центру.

Захарій, учень 9-го класу, зізнався, що урок цивільного захисту є важливим саме для молодого покоління, адже кожному важливо знати, як захистити близьких та Батьківщину. А його однокласник Олександр розповів, що у складних умовах, у яких наразі перебуває наша країна, всі повинні знати, як діяти під час надзвичайних ситуацій.

Начальник відділення піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Вадим Нероба навчав школярів, як діяти під час виявлення боєприпасів, а також охарактеризував види, калібри, типи вибухонебезпечних предметів, що можуть траплятись на території області. Крім того, піротехнік поділився досвідом проведення робіт із розмінування місцевості на Сході країни. Зокрема, роз’яснив, як терористи найчастіше маскують вибухові пристрої під предмети побуту та дитячі іграшки, що, в першу чергу, призначені для травмування та враження малечі. Сапер зазначив, що під час уроку найбільше дітям сподобалося приміряти бронежилет та каску, а також працювати з міношукачами, якими оснащена група.

П’ятикласниця Вікторія розповіла, що випадково знайдений вибухонебезпечний предмет ні в якому разі не можна брати до рук. Місце знахідки необхідно обгородити та зателефонувати до рятувальників за номером «101».

Директор гімназії Павло Красицький зазначив, що особливістю такого уроку є те, що це спільний проект рятувальників та викладацького колективу навчального закладу. Під час заходу вперше ставилися акценти на правилах поведінки з вибухонебезпечними та незнайомими предметами, що можуть з’явитися на території навчального закладу, планах евакуації та правилах поведінки саме під час надзвичайних ситуацій соціального характеру.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Слідчим відділом ...
Наступна новина: Дільничні інспектори ...

КОМЕНТАРІ