У місті Сколе встановили пам'ятний знак на честь Героя України Олега Ушневича

У місті Сколе встановили пам'ятний знак на честь Героя України Олега Ушневича

18.02.15 16:28 0 880
З ініціативи Сколівської районної організації ВО "Свобода" 15 лютого 2015 року було встановлено та посвячено пам'ятний знак на честь 31-річного героя Майдану Олега Ушневича, котрий 20 лютого загинув від пострілу снайпера на вулиці Інститутській.

Керівник районної організації ВО "Свобода" Андрій Семен зазначив, що місце встановлення пам'ятної дошки вибране вдало, оскільки через центр міста Сколе щоденно проходять не тільки сотні мешканців району, але й усі туристі.

"Щоденно це місце буде нагадувати мешканцям Сколівського району про героїв Революції гідності, які віддали своє життя за наше краще майбутнє", – повідомив Андрій Семен.

Також з метою вшанування пам'яти героїв Небесної сотні влітку свободівці разом із мешканцями міста Сколе планують встановити цілу пам'ятну композицію.

"На тлі цієї пам'ятної дошки, яку ми посвятили, мають бути викладені у формі синьо-жовтого та малиново-чорного прапора зображення героїв Небесної сотні. Також нижче ми зробимо місце під клумбу та лампадки", – повідомив брат героя Небесної сотні Олега Ушневича, депутат Сколівської міської ради від ВО "Свобода" Роман Ушневич.

За словами свободівця, вшанувати пам'ять героїв зібралося близько 300 чоловік: громадські активісті, майданівці, мешканці міста Сколе, представники районної організації ВО "Свобода", священики, капелани, побратими-майданівці із Стрийщини, учасники АТО, представники районної ради, представник ВО "Свобода" зі Львова, зокрема депутат Львівської обласної ради Андрій Холявка, а також друзі та рідні загиблого героя.

"Пам'ятну дошку на честь Героя України Олега Ушневича виготовили наші побратими зі Стрийської міської організації ВО "Свобода". Освятили пам'ятну дошку священники храмів міста Сколе. Серед священників були присутні отці, котрі були капеланами на Майдані, а зараз є капелани на війні, які збирають та особисто відправляють в зону АТО кошти і гуманітарну допомогу, займаються волонтерством. Присутнім був також і отець Любомир Сафринюк із села Жупани Сколівського району Львівської області, котрий був в останні дні, 18–20 лютого 2014 року, з моїм братом Олегом та нашими хлопцями зі Сколівської районної організації ВО "Свобода", – повідомив Роман Ушневич.

Також після панахиди почесною вартою була виконана сальва на честь Героя України Олега Ушневича та всіх героїв Небесної сотні.

Очільник Стрийської районної організації ВО "Свобода" Мар'ян Берездецький, який перебував на Майдані під час Революції гідності, а зараз є бійцем батальйону ім. "Кульчицького" повідомив: "Нам не вистачає такого сильного духом щирого патріота - націоналіста, друга, брата Олега Ушневича. Жертва, яку приніс Олег, і жертовність всіх хлопців з Небесної сотні дає нам наснаги, сили та мужності у боротьбі проти окупанта на Донбасі".

Після покладання квітів на могилу Олега Ушневича у народному домі "Бескид" показали прем'єру фільму "Командарм" про Василя Кука, останнього командира – генерала УПА. Фільм присвячений борцям за Україну, героям минулого та сучасного, зокрема Олегу Ушневичу. Автор сценарію та режисер кінострічки Віталій Загоруйко – донеччанин, автор декількох десятків документальних фільмів та телевізійних передач. Помічник режисера, військово-історичний консультант Любомир Горбач – засновник та керівник "Товариства пошуку жертв війни "Пам'ять", депутат Сколівської районної ради від ВО "Свобода".

Під час виступу свободівець Роман Ушневич наголосив: "Важко згадувати ті події річної давнини, адже час минає, а рана по втраті болить. Однак, попри все це, ми розуміємо, що Олег разом зі всіма героями Небесної сотні загинув за Україну, і завжди буде у нашій пам'яті як борець та Герой України. І ціна, яку заплатили герої Небесної сотні, віддавши своє життя за краще майбутнє України, надто висока. Тому ми, українці, не повинні дозволити собі здаватися, опускати руки. Завжди треба пам'ятати про ці втрати, щоб знаходити в собі сили продовжити та завершити те, про що мріяли і за що віддали своє життя герої Небесної сотні, а віддають українські військові на сході".

Також Роман Ушневич від імені батька, родини, друзів подякував усім присутнім, котрі прийшли вшанувати пам'ять його брата Олега Ушневича та усіх героїв.

"Дякую ініціаторам та організаторам заходу, духовним отцям і всім, хто долучився до організації та проведення цього заходу", – зазначив Роман Ушневич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Краткий биографический ...

КОМЕНТАРІ