Волинські правоохоронці вивели на чисту воду шахрая,який пропонував "липові" водійські посвідчення

Волинські правоохоронці вивели на чисту воду шахрая,який пропонував "липові" водійські посвідчення

18.02.15 15:00 0 711
На гачок афериста «клюнуло» десятеро жителів Любомльського району. Тож спритник поклав до своєї кишені більше тридцяти п'яти тисяч гривень.

Ідея легких заробітків виникла у 20-річного жителя Любомльського району не вперше, адже молодик має судимість за вчинення крадіжок.

В.о. начальника слідчого відділу Любомльського РВ УМВС України у Волинській області Олександр Горпинко розповів:

– Клієнтів спритник підшукував таким чином: знайомився із жителями навколишніх сіл, легко входив до них у довіру. При цьому пропонував допомогти вирішити питання із придбанням за певну винагороду водійські посвідчення. Клієнтів аферист запевняв, що таким чином позбавить їх зайвих клопотів, адже обіцяв отримати документи за спрощеною процедурою та без обов'язкового курсу навчань. До того ж – посвідчення водія обіцяв виготовити в короткі строки та за невеликі гроші. Щоправда, єдиної тарифу не було, адже ціна, яку просив шахрай за таку «послугу», коливалася від 500 гривень до 7 тисяч.

Зрештою, не дочекавшись ані документів, ані грошей, ошукані волиняни із заявами звернулися до правоохоронців. Любомльські оперативники раптово навідалися до оселі зловмисника. Наразі міліціонери встановлюють коло осіб, які обвів навколо пальця спритний шахрай. Достеменно відомо, що його жертвами вже стали десятеро волинян.

- За фактом скоєння кримінального правопорушення слідчим відділом відкрито кримінальне провадження, передбачене частиною першою статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Таке протиправне діяння карається штрафом до п'ятидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, - прокоментував Олександр Горпинко.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: В Закарпатській області під ...

КОМЕНТАРІ